Ingezonden persbericht




Amersfoort tekent voor Kinderrechten

Op 20 november is het 20 jaar geleden dat de Verenigde Naties het Verdrag van de Rechten van het Kind aanvaardde. Hoewel we er niet elke dag bij stilstaan, is dit voor alle kinderen van de wereld een belangrijk moment. Daarom werken de Amersfoortse basisscholen samen en tekenen alle kinderen van de groepen 7 en 8 een zelfportret met erop aangegeven welk kinderrecht zij het meest belangrijk vinden. Deze tekeningen worden op 20 november in de Raadzaal van het stadhuis van Amersfoort tentoongesteld. De expositie wordt door de burgemeester Albertine van Vliet in aanwezigheid van de kinderen geopend.

"Kinderen hebben het recht te weten welke rechten ze hebben", aldus burgemeester Albertine van Vliet die de actie van de scholen een "goede en actieve manier van bewustwording voor kinderen noemt". De Stad Amersfoort en de Rotary Club Stad Amersfoort, zorgen in samenwerking met de basisscholen, dat 20 november een onvergetelijke dag wordt. Want naast de unieke expositie, is de Raadzaal de plek, waar verschillende activiteiten voor- en samen met kinderen plaatsvinden binnen het thema van de Rechten van het Kind. Zo zal ook Elsa van de Loo ( 21 jaar), de nieuwe jongerenvertegenwoordiger van Nederland voor de Verenigde Naties een bijdrage leveren tijdens het VN-spel met de kinderen. Tijdens dit spel wordt een vergadering van de Verenigde Naties nagespeeld waarbij de kinderen diverse landen van de wereld vertegenwoordigen.

De kinderen van Amersfoort stellen hun eigen school top 3 samen van die kinderrechten die voor hen het belangrijkste zijn. Uiteindelijk heeft de stad Amersfoort zijn eigen kinderrechtenmanifest. De kinderen zorgen ervoor dat dit charter in de regio en in het land zichtbaar is.




Ingezonden persbericht