Levensverhalen van vissers en vissersvrouwen vastgelegd in boekvorm


Stoere mannen, sterke vrouwen uit Katwijk aan Zee

KATWIJK AAN ZEE, 20091118 -- In hun boek 'Stoere mannen, sterke vrouwen. Levensverhalen van Katwijkse vissers en hun dierbaren' laten Nel van Beelen en Anne de Hingh voormalige en huidige zeevissers uit Katwijk aan Zee en hun echtgenotes aan het woord. Acht vissermannen spreken openhartig over allerlei aspecten van hun werk op zee en hun leven aan de wal, vroeger en nu. De negen vissersvrouwen in dit boek laten zien dat de visserij ook een andere kant heeft wanneer ze spreken over het alleen thuis zijn met de kinderen, de zelfstandigheid die dat met zich meebrengt, en de onzekerheid.

Het boek is bedoeld voor al diegenen die nieuwsgierig zijn naar het dagelijks leven van vissers en hun dierbaren, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot in de 21ste eeuw. De auteurs hebben gekozen voor Katwijk, een Zuid-Hollandse gemeente met een lange visserijgeschiedenis, als decor van dit boek. Maar de onderwerpen die aan bod komen zijn universeel en van bovenlokale betekenis. Voor lezers zonder voorkennis over deze sector worden allerlei aspecten van de naoorlogse en hedendaagse visserij helder uitgelegd in informatieve tekstblokken.

'Stoere mannen, sterke vrouwen' is vanaf 21 november verkrijgbaar voor ¤16,95 bij de Katwijkse boekhandels, de VVV en in het Katwijks Museum, of online te bestellen via www.vissersvolk.nl (¤19,50 incl. verzendkosten).

Bibliografische informatie:
Stoere mannen, sterke vrouwen. Levensverhalen van Katwijkse vissers en hun dierbaren

Nel van Beelen & Anne de Hingh, Malkander Producties 2009
148 pagina's, full-colour, rijk geïllustreerd
ISBN: 978-90-814787-1-7

Over de auteurs: Nel van Beelen is freelance redacteur en tekstschrijver. Anne de Hingh is freelance tekstschrijver en auteur van verschillende boeken over archeologie en lokale geschiedenis.





Ingezonden persbericht