Metos richt multifunctionele open keuken bij stadion FC Zwolle in


ZWOLLE, 20091120 -- Equipe, de nieuwste horecaformule van Eurest Leisure, onderdeel van Compass, wordt met succes toegepast in het nieuwe stadion van voetbalclub FC Zwolle. Alle benodigde horeca-apparatuur in zowel de à-la-carte, banquetting- en show/workshopkeuken is geleverd door Metos, leverancier van grootkeukenapparatuur en vaatspoelmachines. Metos heeft een prima reputatie op het gebied van logistieke processen in (horeca)keukens en heeft tevens ook alle kennis van grootkeukenapparatuur in huis.

Equipe bestaat uit een restaurant en tal van hospitalityruimtes in het stadion. Deze worden volledig gehuurd door Eurest die deze (de komende twaalf jaar) commercieel mag exploiteren. Het restaurant moet een spilfunctie worden en beleving en entertainmaint uitstralen. Leerlingen van ROC Landstede gaan hiervoor zorgen. Equipe is een samenwerkingsverband aangegaan met deze locale opleider.

Bijzonder aan dit project is dat de horeca-ruimtes zoals in de realiteit zijn gebouwd, maar dan op grotere schaal. Grote groepen studenten kunnen werken in de overzichtelijke open keuken zonder dat dit inbreuk maakt op de reguliere exploitatie. Elke gast kan zien hoe de klassieke en trendy gerechten worden bereid. De chef's table wordt overdag gebruikt als leslokaal, 's avonds wordt er aan gedineerd of worden hier workshops gehouden. Metos ontwierp tevens het ontbijtbuffet. Het warme deel van het ontbijtbuffet doet `s-avonds dienst als showkeuken. De pass van de keuken is tevens het neutrale deel van de uitgifte voor het ontbijt. Tijdens het ontbijt staat er op dit gedeelte drop-up apparatuur zoals bijvoorbeeld crushed-ice bakken.

In de keuken is Metos' nieuwste serie kookapparatuur geplaatst. Zware, degelijke apparatuur met een standaard bovenblad van 3mm RVS. Robuust materiaal waar een chef graag mee werkt. De ideale apparatuur voor hotel en restaurant. Metos levert naast kennis op het gebied van logistiek in de keuken ook optimale service en support.

Ga naar www.metos.nl voor uitgebreide informatie over interessante projecten en grootkeukenapparatuur.





Ingezonden persbericht