Algemene Onderwijsbond

AOb-congres 2009: TOPONDERWIJS.NU vrijdag 20 en zaterdag 21 november

Utrecht, 9 oktober 2009

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 november organiseert de Algemene Onderwijsbond in Utrecht het congres TOPONDERWIJS.NU. Op het congres staat professionalisering van al het onderwijspersoneel en onderwijskwaliteit centraal.

Onderwijsfestival zaterdag 21 november Gratis voor duizend leden en niet-leden

Op het onderwijsfestival op zaterdag 21 november is er voor iedereen wat te halen: vijftig workshops over masteropleidingen, cursussen voor ondersteunend personeel, debatten over het beleid, voorlichting over de invoering van de functiemix in alle sectoren.

Minister Plasterk komt praten over het Convenant Leerkracht, Lachesis leest voor, Ton van Haperen gaat in debat, Alexander Rinnooy Kan reikt de Leon van Gelderprijs voor onderwijsinnovatie uit. AOb-voorzitter Walter Dresscher presenteert de plannen die de Algemene Onderwijsbond ontwikkelt om het onderwijs nog beter te maken.

Het congres is gratis voor duizend leden en niet-leden. Neem dus gerust een collega mee om te laten zien waar de AOb voor staat en dit festival mee te beleven.

Meer weten? Ga naar de congreswebsite Meteen inschrijven? Dat kan via onderstaande button

Wilt u het hele workshopprogramma zien? klik hier

AOb-congres 2009 vrijdag 20 november Discussie over TOPONDERWIJS.NU

Het Nederlandse onderwijs is goed, maar kan nog beter. Dat is de inzet van het congresdocument TOPONDERWIJS.NU, dat de Algemene Onderwijsbond op vrijdag 20 november 2009 met tweehonderd leden bespreekt. Aan die discussie kunt u natuurlijk ook meedoen! Voor deze congresdag zijn nog enkele plaatsen vrij. Inbreng van leden is meer dan welkom.

Leden die zich aanmelden voor de vrijdag, krijgen hun reiskosten vergoed. Omdat het een vakbondsactiviteit is, krijgt u van uw school betaald verlof als u op die dag werkt. Wanneer u ook de Masterbeurs, workshops en debatten van de volgende dag wilt bezoeken, is het eventueel mogelijk om in Utrecht te overnachten.

Belangstellenden voor de vrijdagdiscussie kunnen zich aanmelden via congres@aob.nl

Programma TOPONDERWIJS.NU vrijdag 20 november 2009 MediaPlaza Jaarbeurs Utrecht

11.00-12.30 uur Walter Dresscher presenteert TOPONDERWIJS.NU Reacties van: Dinand Webbink (CPB) en Ans Buys (directeur lerarenopleiding Fontys Hogescholen) 12.30-14.00 uur lunch 14.00-16.00 uur discussieronde over TOPONDERWIJS.NU per onderwijssector 16.30-18.00 uur politiek debat over TOPONDERWIJS.NU met Staf Depla (PvdA), Jan Jacob van Dijk (CDA) en Tofik Dibi (GroenLinks) en Boris van der Ham (D66) 18.00-23.00 uur diner en feest