Ingezonden persbericht


Amsterdam 22 september 2009
SOEPNEL VIERT VERJAARDAG VAN
130 JAAR OUDE CONTRABAS

Kim Soepnel, een klein vrouwtje met een enorme contrabas, heeft een naam en een verschijning die je niet snel vergeet. Na -met een klassiek diploma op zak- jarenlang anderen te hebben begeleid zoals Maarten van Roozendaal, Theatergroep Flint en het Volksoperahuis, besluit ze om op haar 51ste (!) aan een solo-carrière te beginnen als bandleider, zangeres en componist. In de maand oktober 2009 viert Soepnel de verjaardag van haar contrabas-op-leeftijd; haar muzikale 'minnaar' wordt deze maand namelijk 130 jaar oud!

Kim's contrabas werd gebouwd in oktober 1879 in het Tsjechische Bohemen, het jaar waarin ook Albert Einstein werd geboren, Thomas Edison de gloeilamp uitvond en de eerste stoomtram in Nederland ging rijden.

Ter ere van haar jarige contrabas vroeg Kim daarom de Tsjech Martin ?imek, geboren in Praag (Bohemen) om tijdens haar eigen muziektheaterprogramma HETE SOEP enkele bliksemoptredens te verzorgen. In oktober zal ?imek in Theater Bellevue te Amsterdam ten tonele verschijnen.

Met haar band, bestaande uit Roy Bakker op drums, Robert van der Hoop op piano en accordeon en Ralph de Rijke op saxofoon en mandoline, tourt Soepnel met haar eerste show HETE SOEP door het land. Met gouwe ouwe als MENSCH DURF TE LEVEN van Dirk Witte, teksten van Tellegen, Reve en de Coninck op bijzondere wijze door Soepnel op muziek gezet, maar ook met nummers als het vrolijke en autobiografische LEKKER FIETSEN (youtube).

HETE SOEP is nog tot en met november 2009 in heel Nederland te zien. Oktober 2009
vr. 16 Zaantheater Zaandam

di 20 t/m za 24 Theater Bellevue
November 2009

za. 21 Theater Pepijn Den Haag
vr. 27 Theaters Tilburg Tilburg

zo. 29 Koningstheater Den Bosch

Voor meer informatie, speellijsten en video/audio clipjes zie: www.kimsoepnel.nl en www.youtube.com/user/kimsoepnel.

Pers over HETE SOEP:
Patrick v.d. Hanenberg - Volkskrant: `Maar nu is Kim Soepnel dan ook klaar voor het grote werk. In HETE SOEP toont Kim zich een innemend performer, een prima componist en vurig muzikant. Soepnel en haar driekoppige band verbreden met HETE SOEP het kleinkunstgenre.'

Annet de Jong-Telegraaf: `Soepnel heeft zich ontwikkeld tot een goed performer, die prima een eigen programma kan dragen. Bovendien is ze een aangenaam mens en een bevlogen muzikante die met haar jazzy liedjes een heerlijk kleinkunstavondje voorschotelt'