Gemeente Dordrecht

Paint it Pink!
Eerste Dordtse roze weekend in teken van homoseksualiteit & kunst

Paint it Pink! is een driedaags multidisciplinair festival rondom gay art en homoseksualiteit. Met dans, theater, film, video, mode, vormgeving, klassieke muziek, beeldende vormgeving en meer! Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november in Dordrecht.

Paint it Pink! is onderdeel van het Dordtse Koploperschap lesbisch en homo-emancipatiebeleid, dat de gemeente Dordrecht met de minister van Onderwijs Cultuur en Welzijn (OCW) is aangegaan. Dordrecht kiest voor een cultureel-maatschappelijke insteek die gericht is op zichtbaarheid en een open en veilig stadsklimaat. Dit festival draagt daaraan bij door homoseksualiteit als expliciete, culturele verschijningsvorm en als impliciet onderdeel van het Dordtse, culturele leven zichtbaar te maken.

Wat is er te beleven?
Op vrijdag 20 november start om 16.00 uur het festival met een debat over 'De zin en onzin van een homovriendelijk stadsklimaat'. Het debat is in het Centrum Beeldende Kunst aan Voorstraat 180 waar Wilma Ruis, voorzitter van COC-Rotterdam en Herman Meijer, politicus en schrijver van het boek 'Er zijn altijd anderen', in gesprek gaan met verschillende Dordtenaren. Om 19.00 uur is de opening van de expositie Iedereen=Anders in de Work;Lounge aan de Wijnstraat 95. Hier zijn veertig affiches te zien die gaan over realiteit versus identiteit.

Teekengenootschap Pictura is zaterdagmiddag 21 november het kloppende hart van het festival. Er is dans vormgegeven door dramadocent Gerrit Oldenburg, mode van de jonge modevormgever Niels Brinkman en kunstenaarsinitiatief Noordkaap laat met de film Identify Yourself zien wat hen heeft geraakt en geïnspireerd op het Internationale Filmfestival Queer Lisboa. Fragmenten uit verschillende films zijn ook 's avonds te zien tijdens de Finger Food & Films Lounge. De Popcentrale aan de Lijnbaan 151 stelt: Hoezo gay is anders? Gay is een feestje! Aanstormend talent Anni K in het voorprogramma en doorbrekende band Daily Bread treden op in een avond vol extremen.

Op zondagochtend strijkt het operagezelschap Opera della Casa neer in de suite van Voorstraat 125. 'Een teug opera, een toefje klassiek, een vleugje operette, steeds met humor, plezier en stijl'.

Nieuwsgierig? Kijk voor het volledige programma op www.stichtingtobe.nl/pink.

Datum 5 november 2009




Gemeente Dordrecht