Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Première Winterkoningin
in het Mondriaanhuis

Vrijdag 20 november 20.30 uur

Première Winterkoningin in het Mondriaanhuis

Vrijdag 20 november 2009 om 20.30 uur

Op vrijdag 20 november vindt de premiere plaats van de Winterkoningin in het geboortehuis van Piet Mondriaan.

Amersfoort raakt in Wintertijd en de Winterkoningin is ontwaakt. Toevallig tegen het lijf gelopen in een smalle steeg in Amersfoort, blonde haren, ijsblauwe ogen en schoenmaat 39. Met haar stem ontdooit en verwarmt de Winterkoningin ondergesneeuwde gevoelens van verlangen, verwarring en geluk.

Als de herfst huilt op 20 november, zingt de Winterkoningin in het Mondriaanhuis voor publiek dat zich wil laten verrassen door muzikale verhalen van alle tijden. De Winterkoningin laat zich begeleiden door het pianobeest Martin Rudolph, the Reindeer. Het duo maakt de kachel aan met klassieke liederen, bezat zich aan de chansons, gaat zich te buiten aan jazz-arrangementen en onthult eigen creaties.

Winterkoningin word je niet zomaar, daar gaan jaren van vallen en opstaan, van buigen of barsten, van grote hoogtes en diepe dalen, van feesten en beesten aan vooraf. Eenzame nachten en groeien en bloeien, winnen en verliezen, wanhoop en liefde; totdat hemel en Aarde zich hebben bewogen en de Winterkoningin van Amersfoort kon onwaken. De Winterkoningin en Rudolph breken ongeschreven wetten en het publiek zal het Mondriaanhuis niet verlaten voordat het zich gelaafd heeft aan liederen van verdriet en liefde of nijd, liederen van plezier en vertier en berouw. Totdat het van binnen warm is en winterklaar.

De Winterkoningin kan gedurende de hele winter in al haar hoedanigheden feesten en partijen komen opwinteren.

Programma van de avond:
19.30 uur museum en kassa open, inloop
19.45-20.15 uur rondleiding door het museum door Gerard de Kleijn 20.30 uur aanvang concert Winterkoningin in de hal van het museum

Zie voor meer informatie ook www.amersfoortwintertijd.nl

Amersfoort Wintertijd in het geboortehuis van Piet Mondriaan: Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen aan de kassa van het Mondriaanhuis: zitplaatsen 15 euro, staplaatsen 5 euro.U kunt kaarten ook reserveren op naam door een email te sturen naar info@mondriaanhuis.nl o.v.v. naam, telefoonnummer en aantal. Dan liggen de kaarten op de avond zelf klaar bij de kassa.

Mondriaanhuis, Kortegracht 11, Amersfoort
T 033 46 00 170
E info@mondriaanhuis.nl

/////// einde bericht ///////

reacties naar j.meulendijks@mondriaanhuis.nl

Hoofdsponsor

Partner: Meeùs Assurantiën, Heilijgers bv
Sponsors: Twynstra Gudde Adviseurs en Managers, Xtralan b.v., Enbiun Holding bv, Boukau bv, Stichting Vrienden van Amersfoorts Stadsherstel