Ingezonden persbericht


Alkmaar, 10 november 2009

PERSBERICHT

Tim Krabbé schiet 54 jarige weg op de wielerbaan in Sportpaleis Alkmaar.

Aanval derny record Peter Post (63,7km) en....wie weet op Mathé Pronk door Maas van Beek.

Tijdens het NK stayeren,op vrijdag 20 november as om 18.30 uur zal de bijna 54 jarige Barneveldse recordjager Maas van Beek in Alkmaar worden weggeschoten door Tim Krabbé om een aanval te doen op zijn eigen nationale uurrecord (61.3km) achter de derny. Maar hij wil ook het record van Peter Post, die in zijn jonge topjaren 63.7 km fietste, benaderen of verbeteren.

Maas doet deze nieuwe aanval op een groot verzet van 58x13 tanden en met cranks van 185mm. Ook neemt hij een echte stayers (achter de grote motoren) positie in op de fiets want hij gelooft heilig in deze combinatie. Van Beek kan als geen ander een extreem zwaar verzet rondtrappen want tijdens zijn uurrecord staand fietsen had hij een verzet van 68x12 tanden gemonteerd. Achter de grote motoren worden met dergelijke versnellingen op lange 400 meter wielerbanen topsnelheden van 100 km bereikt en zijn theorie is dan ook dat, ondanks een mindere abri (uit de wind zitten) achter de derny, het WU record van Mathé Pronk is te verbeteren. Wanneer zijn poging op de slechts 250 meter lange baan in het Sportpaleis slaagt wil van Beek volgend jaar uitvoerige tests doen op de 400 meter lange wielerbaan in het Duitse dorpje Forst om wie weet.... het record van Mathé Pronk aan te vallen. En al zou ik als 'ouwe man" maar enigszins in de buurt van het WU record (66.1km) kunnen komen dan moeten zeker jonge kracht atleten dit record kunnen verbeteren, zegt het wielerdier. Overigens doet de ex kanker patiënt dit allemaal in het kader en belang van www.24uurvoorkwf.nl Maas hoopt op veel supporters om hem naar een nieuw record te " schreeuwen" maar sowieso zijn de stayer wedstrijden erg spectaculair om te zien.

Wereldprimeur "schone Derny"

De huidige 2 takt derny,s (zie foto) zijn milieuverontreinigde, vaak slecht lopende en lawaaierige motoren en niet voor niets hebben metingen in het Sportpaleis doen besluiten deze te gaan verbieden. Het is bovendien erg ongezond rondfietsen en dat strookte absoluut niet met hoe ik enerzijds heel preventief met mijn gezondheid bezig ben en anderzijds in een blauwe rookwolk presteerde. Ik vind het dan ook heel fijn om als voorbeeld voor een wereldprimeur te zorgen en als eerste een wedstrijd achter een nieuwe schone 4 takt motor derny te fietsen en ik hoop dat alle 2-takt motoren ook in het belang van andere renner/sters, jury,en publiek

snel vervangen worden. Dit zou voor motoren fabrikanten zoals Honda of Yamaha een unieke gelegenheid zijn deze te leveren en er een sponsorovereenkomst aan te koppelen, want het blijven geweldige reclame objecten besluit Maas.



Ingezonden persbericht