Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Oud Tweede Kamerlid PvdA schrijft boek
'Van Kamerlid tot campingboer'.

Op vrijdag 20 november presenteert Jacqueline Beijlen-Geerts haar boek 'Van Kamerlid tot campingboer'.

Jacqueline, sinds enige jaren woonachtig in Frankrijk presenteert het boek in de accommodatie van Natuurkampeerterrein Erve de Meester, Gravenlandweg 27, 7675 TB Bruinehaar. Dit ligt in het gebied waar zij vroeger politiek actief was en waar zij samen met haar man Rien 26 jaar gewoond heeft.

De boekpresentatie is van 15.00 tot 17.00 uur.

Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan Martin Mulder, voormalig directeur van de Nieuwe Veste te Hardenberg. Hij is een grote stimulans geweest in Jacquelines carrière: door hem werd zij een van de jongste schooldecanen van Nederland. Ook was hij het die haar ervan overtuigde dat zij zich gerust beschikbaar kon stellen voor het Kamerlidmaatschap.

Jacqueline heeft een boeiende carrière achter de rug, onder andere als lid van de Tweede Kamer in de periode

1989-1994 en als lid van de Emancipatieraad. Haar man Rien, destijds leraar, droomt al jaren van een eigen camping in Frankrijk, voor haar is dat een schrikbeeld. Na bijna vijfentwintig jaar tegenstribbelen gaat ze toch overstag.

Van te voren leek het een nachtmerrie: alles achter laten waaraan ze gehecht was. Maar de gebaande paden verlaten en een nieuwe wereld ontdekken, heeft uiteindelijk een grote meerwaarde opgeleverd. Van het toespreken van een volle zaal mensen naar het schrobben van de toiletten op de camping, dat is een veel langere reis dan alleen van Nederland naar Frankrijk. Jacqueline beschrijft die 'reis' en ook de periode daarvoor met zelfkritiek, humor en een keur aan wetenswaardigheden.

In haar boek besteedt Jacqueline uitgebreid aandacht aan haar periode in de Tweede Kamer, het reilen en zeilen binnen de fractie van de PVDA en de positie van de 'backbencher' die zij daar had. Vervolgens wordt de gehele omschakeling van een redelijke zekerheid in Nederland met een dubbele banen, riante inkomens en een mooie woning naar de onzekerheid van een eigen bedrijf 'in den vreemde' met alle aanloopperikelen van dien op boeiende wijze beschreven.

'Van Kamerlid tot campingboer' is een vlot geschreven boek met veel informatie over haar periode in de Tweede Kamer, de verhuizing naar Frankrijk, het opzetten van een campingbedrijf en het leven in Frankrijk.

Geen gemakkelijke reis, maar wel luchtig en met humor beschreven. Verder bevat het boek uitgebreide informatie in woord en beeld over het prachtige gebied van de Drôme, de rivier waaraan hun camping gelegen is.

Van Kamerlid tot campingboer
Door Jacqueline Beijlen-Geerts

Verschijningsdatum 20 november,
Winkelprijs ¤ 17,50. Voorintekenprijs ¤ 15,00 (via www.drukware.nl) Paperback, 128 pagina's fullcolour, formaat 17x24cm. Uitgeverij Drukware, Norg. Tel. 0592613537 / 0652138072 Vormgeving: Paul Beijlen BNO
ISBN 978-90-78707-09-7