Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Valkenburg aan de Geul, november 2009

Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg gehuld in nieuw thema A Christmas Carol

In de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul vindt van vrijdag 20 november tot en met dinsdag 22 december wederom de kerstmarkt plaats. Dit jaar is de kerstmarkt volledig opgezet rondom het bekende kerstverhaal 'A Christmas Carol' (Scrooge) van Charles Dickens. Natuurlijk is er weer een breed aanbod aan (luxe) kerst- en cadeauartikelen.

A Christmas Carol
De Kerstmarkt Fluweelengrot wordt tot in detail opgezet rondom het alom bekende kerstverhaal 'A Christmas Carol' (Scrooge) van Charles Dickens. Opzienbarend is de vertaling van het thema naar decor, enscenering (o.a. bewegende licht- en spiegeleffecten) en entourage. Vanaf de ingang tot en met de uitgang van de kerstmarkt wordt het verhaal in decors met levensechte poppen uitgebeeld. Elke decornis vertelt een gedeelte van het kerstverhaal.

Kerst- en cadeauartikelen

Op de Kerstmarkt Fluweelengrot worden allerhande artikelen gepresenteerd die zeer geschikt zijn als kerstdecoratie of kerstcadeau. De stands zijn opgebouwd in sfeervolle nissen langs een rondgaande route. Er is voor ieder wat wils, in elke prijsklasse waar de nadruk ligt op kwaliteit. Apart zijn de vele handgemaakte (internationale) producten, die niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals ambachtelijke kerststalletjes en beeldengroepen, kaarsen, Tiffany glas-in-lood producten, (kerst)woondecoratie, mergelartikelen en Pools en Nepalees handwerk. Er zijn ook spirituele en wellness-geschenken, luxe parfums van diverse topmerken, chique damesmode en -accessoires, kindercadeautjes, zoals houten speelgoed en vilten kleurplaten, lekkernijen (Belgische chocolade, 'English Pies') en allerlei doe-het-zelf-artikelen of hebbedingetjes. Halverwege de route is een gezellige horecatuin waar even uitgerust kan worden onder het genot van een hapje en een (hart)verwarmend glaasje Glühwein.

Kerstmarkt Expresse: met de stoomtrein naar Kerststad Valkenburg In de weekenden voor kerst, op 6, 12, 13, 19 en 20 december, kunt u op zeer bijzondere wijze een bezoek brengen aan Kerststad Valkenburg en de kerstmarkt in de Fluweelengrot. Stap te station Simpelveld of station Maastricht in de stoomtrein en neem plaats in een van de 1e-klasse rijtuigen. De stoomtrein brengt u tijdens een prachtige rit naar het hartje van Kerststad Valkenburg. Wandel hier door de sfeervol versierde straten van Valkenburg en breng een bezoek aan de Kerstmarkt in de Fluweelengrot. Na uw bezoek brengt de trein u weer terug naar het station waar u bent vertrokken. De Kerstmarkt Expresse vertrekt vanuit Simpelveld om 10.00 uur en 14.30 uur en vanuit Maastricht om 11.30 uur en 13.00 uur. De kaartjes (treinreis, inclusief entree kerstgrot) kosten ¤ 15,000 voor volwassenen en ¤ 7,50 voor kinderen. Voor meer informatie en het reserveren van kaartjes ga naar www.miljoenenlijn.nl of bel naar de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij 045-544 0018.

Steun een stukje Limburgse geschiedenis
Elk jaar bezoeken meer dan 125.000 mensen uit binnen- en buitenland deze speciale ondergrondse kerstmarkt. De revenuen komen ten goede aan de organiserende Stichting Kasteel van Valkenburg, die daarmee in staat is om de Kasteelruïne & Fluweelengrot in stand te houden.

Praktische informatie
Kerstmarkt Fluweelengrot Valkenburg aan de Geul
Daalhemerweg 27 - 6301 BJ Valkenburg aan de GGeul
tel. +31(0)43-60 90 110 / fax +31(0)43-60 90 114
www.fluweelengrot.nl - info@fluweelengrot.nl

Openingstijden

Vrijdag 20 november t/m dinsdag 22 december 2009

open: ma. t/m vrij. om 12.00 uur
weekenden om 10.00 uur

sluit: zon. t/m don. tot 20.00 uur (dinsdag 22 december tot 18.00 uur!)

vrij. en zat. tot 21.00 uur

Tip: mijd de mogelijke drukte in de decemberweekenden tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Entreeprijzen
Volwassenen: ¤ 4,00

Kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 1,50

Kinderen t/m 3 jaar: Gratis

Honden/dieren worden tijdens de Kerstmarkt niet toegelaten. De gehele route is rolstoeltoegankelijk.