Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Vrijdag 20 november 2009

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussies, live muziek & publiek vanuit de


3 Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Hoofdgast: Rutger Claassen, politiek filosoof over Ethiek en Economie. Speelt ethiek een rol in de economie? Maakt moraliteit deel uit van de markt? In hoeverre konden economen de laatste decennia zonder morele beperkingen hun gang gaan? Rutger Claassen werkt aan het Instituut voor Politieke Wetenschappen van de Universiteit van Leiden. Afgelopen woensdag hield hij de Socrateslezing 2009.

Max Pam met 'Ketter en Geest': de rubriek met berichten uit het nieuws die voor goddelozen van belang zijn, over geloof en bijgeloof, over islam en christendom.

Nelleke Noordervliet, schrijfster bespreekt "Adel van de geest, een vergeten ideaal" door Rob Riemen. Essays over klassieke humanistische waarden.

Rondetafelgesprek over actualiteiten.
o.l.v. Theodor Holman met auteur Joep Schrijvers, historicus Chris van der Heijden.

Live muziek: Erwin Nyhoff, zang en gitaar en Jeroen Sweers, piano spelen vier nummers van hun CD "Take your time". www.erwinnyhoff.nl

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 23 & dinsdag 24 november van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie: www.spirit24.nl




Ingezonden persbericht