Ingezonden persbericht


EMBARGO tot 10.00, 20-11-09

JOB blij met keuzegids MBO

JOB, de JongerenOrganisatie Beroepsonderwijs, is blij met de 'Keuzegids MBO 2010' die vandaag wordt gepresenteerd. De gids geeft studenten een handvat bij het kiezen van een opleiding. Voor het MBO onderwijs is dit de eerste keer dat een dergelijke gids verschijnt.

In de keuzegids worden de data van de JOB-monitor, het tweejaarlijks studententevredenheidonderzoek van JOB, als belangrijk uitgangspunt gehanteerd bij de presentatie van onderwijsinstellingen. Geerten Geerts, voorzitter JOB: 'Al is het competitief presenteren van tevredenheidoordelen niet onze manier, het is leuk dat de uitkomsten van ons tevredenheidonderzoek nog breder worden verspreid.'

Geerts benadrukt echter dat de gids zeker niet zaligmakend is: 'De cijfers zijn verouderd en niet altijd even accuraat. Het kan zo zijn dat een opleiding in de tussentijd is verbeterd dan wel verslechterd. De gids moet dus worden gezien als één van de vele middelen om tot de keuze van een opleiding te komen.' JOB twijfelt er echter niet aan dat toekomstige studenten capabel genoeg zijn om op basis van verschillende informatiebronnen tot een weloverwogen studiekeuze te komen. JOB verwacht niet dat de gids op elke school met open armen zal worden ontvangen. Het is immers een vergelijking, soms niet al te zorgvuldig, waarbij sommige scholen niet positief uit de bus komen. Toch heeft JOB het vertrouwen dat juist een openheid van zaken betreffende de resultaten de onderwijskwaliteit op lange termijn ten goede zal komen.

==============================================