Beslissingen van de Vlaamse Regering

20/11/2009 13:00

Vlaamse Overheid

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering duidt de leden aan binnen de Kamer van Regionale overheden van het Congres van Lokale en Regionale Overheden binnen de Raad van Europa .

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

Freya Van Den Bossche , de Vlaamse minister van Energie, Wonen, Steden en Sociale Economie, wordt tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen door Ingrid Lieten, de Vlaamse minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding.

Op voorstel van minister-president Kris Peeters

De Vlaamse Regering keurt haar besluit goed over het parlementair toezicht op het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap .

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Ingrid Lieten

Pierre Verdoodt, afdelingshoofd van de afdeling Strategie en Coördinatie, wordt aangesteld tot waarnemend secretaris-generaal van het departement Economie, Wetenschap en Innovatie .

Op voorstel van minister-president Kris Peeters en viceminister-president Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering wijzigt haar besluit tot vaststelling van de regels voor het algemene en het specifieke personeelsbeleid in de diensten van de Vlaamse overheid en in de Vlaamse openbare instellingen . Het besluit wordt aangepast aan de nieuwe samenstelling van de Vlaamse Regering en er worden een paar kleine tekstwijzigingen doorgevoerd.

Op voorstel van viceminister-president Ingrid Lieten

De Vlaamse Regering wijzigt principieel diverse bepalingen van haar uitvoeringsbesluit bij het Decreet tot vaststelling van de regels over de werking en de verdeling van het Vlaams Stedenfonds . Dit wijzigingsbesluit wordt nog voor advies ingediend bij de Raad van State.

Op voorstel van minister Jo Vandeurzen

Bernadette Van den Heuvel wordt, uiterlijk met ingang van 1 juni 2010, aangeworven als administrateur-generaal van het IVA Inspectie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin . Deze datum wordt vervroegd indien haar wettelijke opzeggingstermijn bij haar huidige werkgever vroeger wordt beëindigd.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

In het kader van het Project R4-Zuid in Gent en Merelbeke hecht de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan de verrekening voor de studie-opdracht voor het technisch referentieontwerp, project-MER en risicomanagement. Tegelijk legt ze een bedrag van 506.000 euro vast in de begroting van het Vlaams Infrastructuurfonds.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering draagt het wegvak N774-901 Agoralaan tussen kilometerpaal 0,000 en kilometerpaal 1,230 over aan de gemeente Diepenbeek . De gemeente ontvangt hiervoor een investeringssubsidie voor het in goede staat brengen van de weg. De details hiervan worden vastgelegd in een overeenkomst tussen het Vlaamse Gewest en de gemeente.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering draagt twee wegvakken over aan de stad Lommel . Het gaat om de N712-0 tussen kilometerpaal 10,197 en kilometerpaal 10,722 en de N746-0 tussen kilometerpaal 13,780 en kilometerpaal 14,658. De stad ontvangt hiervoor een investeringssubsidie voor het in goede staat brengen van de weg, volgens de voorwaarden van de overeenkomst tussen het Vlaamse Gewest en de stad Lommel.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering stemt in met de wijziging van het koninklijk besluit rond de uitrusting van zeeschepen . Het gaat om aanpassingen van de bestaande richtlijnen aan de internationaal gewijzigde normen voor de uitrusting van zeeschepen op basis van internationale instrumenten en het zeevaartinspectiereglement.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering stemt in met het wetsontwerp dat het verdrag goedkeurt over de erkenning en de omwisseling van rijbewijzen tussen het Koninkrijk België en het Prinsdom Andorra . Het verdrag moet de erkenning of omwisseling van Belgische en Andorrese rijbewijzen vereenvoudigen voor houders die zich vestigen of verblijven op het andere grondgebied.

Op voorstel van minister Hilde Crevits

De Vlaamse Regering stemt in met de ontwerpen van koninklijk besluit die de besluiten over het Patentreglement voor de Rijn goedkeuren. De Centrale Commissie voor de Rijnvaart keurde deze besluiten unaniem goed, waardoor ze op internationaal niveau bindend zijn voor alle lidstaten. Voor ze verplichtend zijn op nationaal niveau, moeten ze goedgekeurd zijn door de regeringen van de lidstaten. Het eerste ontwerp regelt de opheffing van de vroegere reglementaire bepalingen en legt de nodige uitvoeringsmaatregelen vast. Het tweede ontwerp bevat de opname van de erkenningsmodaliteiten van de certificaten in het Reglement.

Op voorstel van minister Philippe Muyters

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Domein Zangersheide' in Lanaken .

Op voorstel van minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering kent werkingssubsidies toe voor de verlenging van het sectorconvenant 2007-2009 voor de volgende sectoren: de kleding- en confectiesector (51.000 euro), de sector van de textielverzorging (51.000 euro) en de grafische sector (102.000 euro).

Op voorstel van minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan de locatiekeuze voor twee nieuwe penitentiaire instellingen in Dendermonde en Beveren . Ze neemt ook kennis van de stand van zaken van de forensische psychiatrische centra in Gent en Antwerpen.

Op voorstel van minister Philippe Muyters

Na advies van de Raad van State beslist de Vlaamse Regering tot definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Golfterrein Winge' in Tielt-Winge .

Op voorstel van minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering stemt in met het ontwerp van nieuw protocol voor het Eurovignet. Het gaat onder meer om een aantal technische aanpassingen aan de invoering van het elektronisch vignet en het weglaten van alle verwijzingen naar de papieren versie. Ook wordt opgenomen dat Duitsland een eigen systeem van belasting op de wegen voor zware vrachtwagens heeft. Daarnaast is er een uitbreiding van de terugbetalingsmogelijkheden voor de licentiehouders die een vignet van minder dan 1 jaar hadden aangekocht.

Op voorstel van minister Philippe Muyters

De Vlaamse Regering bekrachtigt het reglement van orde van de Raad voor Vergunningsbetwistingen .

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering definitief het besluit met het Vlaams reglement rond de milieuvergunning en het besluit met algemene en sectorale bepalingen rond milieuhygiëne . Het betreft wijzigingen naar aanleiding van het vaststellen van de zoneringsplannen, aanpassingen aan de reglementering van LPG-stations en aanpassingen van de reglementering die niet werkzaam of overbodig zijn gebleken. Daarnaast worden enkele materiële vergissingen rechtgezet.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

Projectgrindwinning is de grindwinning die gepaard gaat met de realisatie van een maatschappelijk project van groot openbaar belang, dat op zichzelf niet gericht is op het winnen van grind. In het kader van het grinddecreet beslist de Vlaamse Regering principieel tot oprichting van een projectgrindwinningscomité . Over dit besluit wordt het advies ingewonnen van de Raad van State.

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

In het kader van het inrichtingsplan Parkbos Gent - Oude Spoorwegbedding van het pilootlandinrichtingsproject Leie en Schelde beslist de Vlaamse Regering delen van het grondgebied van de gemeente De Pinte en de stad Gent te onderwerpen aan landinrichting .

Op voorstel van minister Joke Schauvliege

De vzw Bond Beter Leefmilieu en de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen willen enkele van de door hen voorgedragen leden van de MiNa-raad vervangen. Omdat beide organisaties de voorgeschreven procedure hebben gevolgd, keurt de Vlaamse Regering de vervanging van enkele leden en plaatsvervangende leden in de MiNa-raad goed.

Op voorstel van minister Pascal Smet

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het besluit rond de wervingsprocedure van de leden van de pedagogische begeleidingsdienst van het katholiek onderwijs . De wervingsprocedure bepaalt de aanwervingsvoorwaarden, de certificaatproef, de bekendmaking van de vacature, de kandidaatstelling, de voordracht en de aanstelling. Het besluit wordt nu voor onderhandelingen op de agenda geplaatst van het overkoepelend onderhandelingscomité van het gesubsidieerd vrij onderwijs.

Op voorstel van minister Pascal Smet

De Vlaamse Regering wijzigt de beheersovereenkomsten met de Regionale Technologische Centra . De wijziging maakt het mogelijk dat voor de doelgroep buitengewoon secundair onderwijs de klassenraad bepaalt in welk jaar de leerling het VCA-examen moet afleggen: het vierde, het vijfde of het ABO-jaar.

Op voorstel van minister Pascal Smet

Ann Verhaegen wordt, met ingang van 1 december 2009, aangesteld als administrateur-generaal van het Agentschap voor Kwaliteitszorg in Onderwijs en Vorming .

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel