Ingezonden persbericht


()

PERSBERICHT
Datum: 20 november 2009

Actie al vijf jaar een succes
Marskramer verkoopt mokjes voor Ronald McDonald Kinderfonds

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar verkoopt Marskramer mokjes ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds. Schilderes Femma Sijtsma ontwierp dit keer drie kleurrijke mokjes, die voor ¤ 1,50 per stuk te verkrijgen zijn. Daarvan gaat ¤ 0,50 naar het Kinderfonds.

Vandaag (vrijdag) worden de porseleinen mokjes, die geschikt zijn voor de Senseo(TM), gelanceerd op de Margriet Winterfair en vanaf volgende week zijn ze te koop bij Marskramer. Met de feestdagen in zicht zijn de mokjes een sympathiek cadeau om te krijgen én om te geven.

De mokjes steunen zieke en gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport & Spel en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal uit.

Ontwerp
Elk jaar worden de mokjes speciaal voor het Kinderfonds ontworpen. Vorig jaar door Yvon Jaspers, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar was de beurt aan Femma Sijtsma, de Friese huiskunstenares van het Ronald McDonald Kinderfonds.




Ingezonden persbericht