Politie Limburg-Noord

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren in Maria-Hoop


Datum: 20-11-2009
Tijd bericht: 13:41
Plaats: Maria-Hoop
Een 30-jarige inwoner van Roermond heeft donderdagavond op de Echterboschbaan zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met een snelheid van 181 km/u over de weg vloog. Hij negeerde het stopteken van de agent bij de verkeerscontrole en ging er met zijn auto vandoor.

De snelheid van de man werd bij een controle van het Verkeershandhavingsteam op de Echterboschbaan met de lasergun gemeten. Op deze weg geldt een snelheids-limiet van 80 km/u. Tijdens de reguliere controle van het VHT, die regelmatig op die locatie plaatsvindt, kwam de man voorbij. Hij kreeg een stopteken, dat hij negeerde en met onverminderde snelheid verder reed. Hierop zette een motoragent, met zwaailicht aan, de achtervolging in de richting van Vlodrop in. Kort voor de rotonde aan het einde van de Echterboschbaan gaf de man zijn vluchtpoging op en werd staande gehouden. Bij controle van zijn rijbewijs bleek dat hij nog beginnend bestuurder is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en is aan justitie overgedragen.

Tijdens deze verkeerscontrole vorderde de politie op de Rijksweg N280 nog zes rijbewijzen in, van bestuurders die meer dan 50 km/u te hard reden. De hoogst gemeten snelheid hierbij was 184 km/u, waar 80 is toegestaan.