Ingezonden persbericht


()

WatchGuard Technologies boekt recordomzet en -winst in derde kwartaal 2009

Recordkwartaal dankzij stijgende vraag naar WatchGuard's zakelijke security-oplossingen.

DEN HAAG ­ 20 november 2009 ­ WatchGuard Technologies, een organisatie die zich richt op oplossingen voor robuuste netwerkbeveiliging en netwerkverbindingen, heeft een recordomzet en -winst behaald in het derde kwartaal van 2009. De BeNeLux heeft een groeicijfer van 34,1 procent gerealiseerd.

Wereldwijde omzetgroei voor WatchGuard
WatchGuard heeft in het derde kwartaal van 2009 alle historische Q3 records gebroken. Meerdere landen, waaronder Nederland, hebben een aanzienlijke hoge omzetgroei behaald. Daarnaast is in hetzelfde kwartaal de hoogste winst gerealiseerd sinds WatchGuard een private organisatie is geworden in 2006. De omzetcijfers van de WatchGuard-werkgebieden Amerika, Europa/Midden-Oosten/Afrika (EMEA) en Azië/Pacific (APAC) zien er als volgt uit:

AMERIKA

- Noord-, Centraal- en Latijns-Amerika: 16,6 procent groei ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2008 en 14,6 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009

EMEA

- België/Nederland/Luxemburg ­ 34,1 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Finland/Denemarken/Zweden/Noorwegen ­ 27,9 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Griekenland/Turkije ­ 67,3 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Spanje/Portugal ­ 50,0 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Zwitserland ­ 67,2 procent groei ten opzichte van derde kwartaal in 2008 en 44,3 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009

APAC

- Australië/Nieuw Zeeland ­ 29,3 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- China ­ 54,4 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Japan ­ 52,9 procent groei ten opzichte van het derde kwartaal in 2008
- Korea ­ 21,7 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009
- Maleisië/Singapore/Vietnam ­ 13,9 procent groei ten opzichte van het tweede kwartaal 2009

Deze groeicijfers geven geen indicatie over en bevatten geen omzetresultaten van BorderWare Technologies, het bedrijf dat WatchGuard in het derde kwartaal van 2009 heeft overgenomen. BorderWare breidt het security-portfolio van WatchGuard uit met security-oplossingen voor messaging en content en cloud-oplossingen.

"Dit kwartaal is een veelbelovend signaal voor WatchGuard, onze channel-partners en klanten. De resultaten tonen aan dat organisaties een concrete vraag hebben naar onze innovatieve, kostenefficiënte en effectieve zakelijke security-oplossingen," zegt Joe Wang, CEO van WatchGuard Technologies. "De security-bedreigingen worden steeds meer ongrijpbaar, verfijnd en krachtig. Veel bedrijven kiezen WatchGuard als hun security-leverancier, in plaats van te vertrouwen op de grote netwerkleveranciers van zowel netwerk-, applicatie- als gegevensbeveiliging.

WatchGuard geeft aan dat de grote groei is bereikt door de toegenomen vraag van middelgrote en grote bedrijfsomgevingen naar de WatchGuard Firebox Core, Peak en het recentelijk uitgebrachte product voor unified threat management (UTM): de WatchGuard XTM 1050.

Wang concludeert, "In de huidige economie is zakelijke behendigheid essentieel om te kunnen overleven en groeien. En omdat behendigheid in onze DNA zit, kan WatchGuard de security-oplossingen van morgen vandaag al leveren. Dit geeft onze klanten een strategisch en zakelijk voordeel bij het beschermen van hun netwerken, applicaties en gegevens."

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard Technologies is al sinds 1996 de toonaangevende marktleider in geavanceerde technologieën voor netwerk beveiligingsoplossingen en biedt inmiddels bedrijfszekere beveiliging aan honderdduizenden bedrijven wereldwijd. De serie WatchGuard unified threat management systemen en de WatchGuard SSL VPN remote access oplossingen bieden uitbreidbare netwerkbeveiliging, ongeëvenaarde inzicht in het netwerk, beheersbaarheid en controle. De WatchGuard-producten worden ondersteund door de WatchGuard LiveSecurity Service, een innovatief support-, onderhoud- en opleidingsprogramma. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle en er zijn vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Latijns-Amerika. Kijk voor meer informatie op http://www.watchguard.com/.