Woonbond


12-10-2009

Zaterdag 21 november Landelijke Bewonersdag 2009

Zaterdag 21 november vindt in Rotterdam-Zuid de Landelijke Bewonersdag 2009 plaats. De dag, die als motto heeft 'Iedereen doet mee!', is bedoeld voor alle bewoners uit de grote en kleinere steden van Nederland. De dag is gratis en iedereen die hart heeft voor zijn wijk of buurt is welkom.

Het wordt een uitdagend programma. s Ochtends kun je kiezen uit maar liefst 20 bezoeken aan projecten en wijken in Rotterdam Zuid, waar actieve bewoners uit Charlois, IJsselmonde en Feyenoord laten zien hoe ze hun wijken leuker en leefbaarder maken. s Middags is er een programma vol cabaret, muziek en een stevig Lagerhuisdebat met o.a. minister Van der Laan en wethouder Schrijer van Rotterdam

Alle bewoners kunnen iets bijdragen aan hun wijk. Jongeren, ouderen, van Nederlandse of van buitenlandse afkomst, georganiseerd in een vereniging of juist niet: iedereen. En voor iedereen is er ook iets te halen in de wijk. Denk aan kennis, contacten, activiteiten en cultuur. Daarom is de titel van de Landelijke Bewonersdag dit jaar: Iedereen doet mee! Op de 21ste november gaat het dan ook vooral om kennisuitwisseling tussen bewoners. Maar natuurlijk zijn beleidsmakers en professionals ook van harte welkom om zich te laten inspireren en enthousiasmeren.

De Landelijke Bewonersdag 2009 wordt georganiseerd door het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken (LSA), in samenwerking met Pact op Zuid, het ministerie voor Wonen Wijken en Integratie, de Nederlandse Woonbond, Aedes vereniging van woningcorporaties, en vele bewonersgroepen uit Rotterdam Zuid.

Nieuwsgierig geworden? Ga alvast voor meer informatie naar www.landelijkebewonersdag.nl