Gemeente Midden Delftland


Intocht Sinterklaas in Midden-Delfland

Het is er weer de tijd voor: Sinterklaas komt in het land en ook de kinderen in Midden-Delfland wachten al vol spanning op zijn komst. De gemeente doet er weer alles aan om, samen met de betrokken organisaties, ervoor te zorgen dat het in onze dorpen veilig is voor de Sint en zijn pieten. En natuurlijk ook voor de inwoners en de bezoekers.

Er moeten daarom op de dagen dat de Sint in onze dorpen is extra verkeersmaatregelen genomen worden. Wij vragen uw begrip hiervoor. Er worden onder andere afzettingen geplaatst. Zodra de situatie het toelaat, worden de afzettingen weer geheel of gedeeltelijk opgeheven. Er wordt ook voor gezorgd dat bij calamiteiten de hulpdiensten geen problemen ondervinden bij de doorgang door onze dorpen.

Â

Hieronder vindt u per dorp waar en wanneer de aankomst van Sinterklaas plaatsvindt en op welke locaties u rekening moet houden met tijdelijk afsluitingen.

Â

Â

Den Hoorn 21 november 2009 om 10.15 uur

Aankomst per boot om 10.15 uur aan de Hoornsekade bij de brug de Bolle Kickert. Daar wordt de Sint door de burgemeester ontvangen. Vervolgens loopt men naar de Hoornbloem aan het Koningin Julianaplein. In de Hoornbloem begint het feest voor de kinderen om ongeveer 10.30 uur.

Â

Wegafzettingen Den Hoorn

Tijdens en rond de intocht van 09.30 uur tot 11.00 uur is een gedeelte van de Hoornsekade en het Kon. Julianaplein (gedeelte bij De Hoornbloem) afgesloten. Op de Hoornseweg wordt een publieksvak gecreëerd. Deze wordt opgeheven, zodra de Sint naar De Hoornbloem is vertrokken.

Â

Â

Schipluiden 21 november 2009 om 14.00 uur

Aankomst per boot omstreeks 14.00 uur vanuit de jachthaven bij de Valbrug ter hoogte van Singel 4 in Schipluiden. Daarna gaat de Sint lopend naar het oude gemeentehuis aan het H.K. Pootplein waar hij door de burgemeester wordt ontvangen. Daarna gaat de Sint naar de Dorpshoeve aan de Keenenburgweg. In de Dorpshoeve begint om 15.00 uur een feest voor de kinderen.

Â

Wegafzettingen Schipluiden

Verwacht wordt dat u voor een periode van 30 minuten rekening moet houden met afsluitingen. De Keenenburgweg wordt gedeeltelijk afgesloten vanaf de Agnes Croesinklaan en de kruising met de Kasteellaan. De Dorpsstraat wordt afgesloten van Westlander tot Westlander en de Valbrug van ongeveer 13.45 uur tot 14.10 uur.

Â

Â

Maasland 21 november 2009 om 15.00 uur

Aankomst per boot om 15.00 uur nabij het oude gemeentehuis. De burgemeester ontvangt de Sint op het bordes van het oude gemeentehuis aan de âs-Herenstraat. De Sinterklaasoptocht gaat daarna te voet naar het Pynasplein. Daar worden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt.

Â

Wegafzettingen Maasland

Tussen 14.00 uur en 16.00 uur is het gebied rond het oude gemeentehuis afgesloten. Dit betekent dat de Diepenburchstraat is afgesloten tussen de kruising Diepenburchstraat/Slot de Houvelaan en de âs-Herenstraat en het gedeelte van de âs-Herenstraat tussen de Hofsingel en de Doelstraat.