FNV

28-10-2009

Zaterdag ook AOW-actie bij CDA-congres

Na de PvdA-ledenraad afgelopen maandag is het zaterdag de beurt aan het CDA-congres. Ook daar zullen de partijleden worden opgewacht door FNV'ers die oproepen tot verzet tegen het AOW-plan van het kabinet.

Het congres vindt plaats in het Beatrixtheater, aan de Jaarbeurszijde van station Utrecht Centraal. De FNV roept leden en sympathisanten op zich aan te sluiten bij het protest. Het congres begint om 09.30 uur. Een uur eerder verzamelt de FNV zich bij de ingang voor de demonstratie.

CDA-achterban verdeeld Zowel CDA-minister Piet Hein Donner als PvdA-minister Wouter Bos verwachten dat er ook in de CDA-achterban verdeeld wordt gedacht over de leeftijdsverhoging van de AOW. Voor zover bekend ligt er echter nog geen motie tegen het kabinetsplan.

Zaterdag 21 november Zaterdag 21 november is de landelijke AOW-actiedag van de FNV. Dan zijn er van 11.00 tot 13.00 uur regionale demonstraties in Assen (TT hal), Deventer, Eindhoven en Rotterdam (Coolsingel). De FNV zorgt voor busvervoer met opstapplaatsen door het hele land naar de verschillende demonstraties. FNV-leden kunnen zich daarvoor vanaf volgende week via de actiesite van de FNV inschrijven.

Diep Triest Naast sprekers is er muziek. Zo treedt in Assen het smartlappenkoor Diep Triest op: een toepasselijke naam. Voor verdere updates: houd de actiesite `Samen de crisis te lijf' in de gaten.