ABVAKABO FNV

Kom naar de landelijke AOW-actiedag op 21 november!

Het kabinet gaat grof ingrijpen in ons pensioen. Met de ophoging van de AOW naar 67 jaar wordt ons pensioen rigoureus verslechterd. De FNV bestrijdt deze ingreep met alle middelen. De Tweede Kamer en andere organen moeten zich nog uitspreken voordat het kabinetsvoorstel echt een wet wordt. De bond roept alle leden op in actie te komen. Laat hier weten wat jij kunt doen op de AOW-actiedag!

De FNV houdt zaterdag 21 november een landelijke AOW-actiedag. Op dit moment staan er acties gepland op de volgende locaties:
* Rotterdam (Coolsingel van 13.00 uur tot 15.00 uur)
* Eindhoven (het Klokgebouw van 11.00 uur tot 13.00 uur)
* Deventer (Grote Kerkhof 11.00 uur tot 13.00 uur)
* Assen (TT van 11.00 uur tot 13.00 uur).

Vanuit verschillende plekken in het land rijden bussen naar de actiebijeenkomsten. Tot die tijd bezoeken bestuurders en kaderleden nogmaals bedrijven en instellingen om werknemers te informeren over de grote consequenties voor werkend Nederland en hen op te roepen één van de bijeenkomsten te bezoeken. Op zoveel mogelijk plekken, ook tijdens politieke bijeenkomsten. Via de website worden LAC's, BLG's, OR's en sectorbesturen opgeroepen zo veel mogelijk mensen te motiveren voor de acties.

Flyeracties
In de periode voorafgaand aan de grote actiedag, staat de FNV niet stil staan. Op drie dinsdagen die resten, laten we ons geluid horen door middel van flyeracties. Het centraal station Den Haag is de eerste spot.

AOW-actie tijdens Netwerkdag Diversiteit
Op 21 november zijn we niet alleen aanwezig in de vier bovengenoemde steden. Ook tijdens de Netwerkdag Diversiteit 2009 in Driebergen wordt aandacht besteed aan de AOW-actiedag. Op de Netwerkdag Diversiteit staan vrouwen, migranten, jongeren en homo/lesbische (niet-)leden centraal. Een uitgelezen kans om extra aandacht te vestigen op de AOW-actie. Een speciale actiestand voorziet bezoekers van informatie. Twitter wordt ingezet om ontwikkelingen te volgen en te vertellen wat er in Driebergen gebeurt. Daarnaast krijgt de actie een plekje in het programmaboekje en in het welkomstwoord die dag. De aanwezigen kunnen hun stem laten horen door een handtekening te zetten.

Inventarisatie AOW-acties (kader)leden
Laat weten wat jij kunt doen op de AOW-actiedag! 02-11-2009 | Meer over: aow