ABVAKABO FNV

Groot AOW-protest op 21 november

FNV'ers protesteren zaterdag 21 november in vier steden tegen het AOW-akkoord. "Dit akkoord van het kabinet is een gedrocht, een misbaksel", aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius. "Aanleiding tot grootschalige actie! Op 21 november laten we massaal onze vakbondsstem horen", meldt Henk van der Kolk, voorzitter van FNV Bondgenoten. Laat hier weten wat jij kunt doen op de AOW-actiedag!

Jongerius kondigde de protesten op 21 november aan in de uitzending van Pauw en Witteman van 22 oktober. Tijdens deze uitzending voerde ze een pittig gesprek met Diederik Samsom, PvdA-kamerlid over de AOW. De vier steden waar de actie wordt gevoerd zijn:

* Assen: TT hal, de Haar 11, 11.00 uur tot 13.00 uur. Muziek door `Diep Triest'

* Deventer: Grote Kerkhof, 11.00 uur tot 13.00 uur. Muziek door `De zingende Fresia's'

* Eindhoven: Klokgebouw 141, 11.00 uur tot 13.00 uur. Live muziek aanwezig

* Rotterdam: Coolsingel, 11.00 uur tot 13.00 uur. Muziek door `Bertus en de posters'

Waarom is het AOW-akkoord slecht
Henk van der Kolk legt op Radio 1

uit
waarom hij het AOW-akkoord slecht vindt. Volgens hem hebben de plannen van het kabinet ook onvoldoende draagvlak bij de bevolking.

Hij laat weten dat `we ook in de aanloop naar 21 november voor wat rumoer gaan zorgen. "De komende weken gaan we opnieuw de bedrijven in om onze achterban te mobiliseren en op te roepen te komen."

Jongerius machtigste vrouw
Deze week werd Jongerius ook door maandblad Opzij uitgeroepen tot machtigste vrouw van Nederland. In het interview naar aanleiding van de verkiezing laat ze weten nooit in de politiek te willen: `Nooit, nooit, nooit. (...) Ik mis een basiscollegialiteit. De politiek en ik, wij passen niet bij elkaar.'

Flyeracties
In de periode voorafgaand aan de grote actiedag, staat de FNV niet stil staan. Op drie dinsdagen die resten, laten we ons geluid horen door middel van flyeracties. Het centraal station Den Haag is de eerste spot.

AOW-actie tijdens Netwerkdag Diversiteit
Op 21 november zijn we niet alleen aanwezig in de vier bovengenoemde steden. Ook tijdens de Netwerkdag Diversiteit 2009 in Driebergen wordt aandacht besteed aan de AOW-actiedag. Op de Netwerkdag Diversiteit staan vrouwen, migranten, jongeren en homo/lesbische (niet-)leden centraal. Een uitgelezen kans om extra aandacht te vestigen op de AOW-actie. Een speciale actiestand voorziet bezoekers van informatie. Twitter wordt ingezet om ontwikkelingen te volgen en te vertellen wat er in Driebergen gebeurt. Daarnaast krijgt de actie een plekje in het programmaboekje en in het welkomstwoord die dag. De aanwezigen kunnen hun stem laten horen door een handtekening te zetten.