Gemeente Almere

Een huis vol Almere

21-11-2009 | Start: 11:00 | Eind: 16:00 | Locatie: Stadhuis

Op zaterdag 21 november staan de deuren van het Stadhuis voor u open. Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u kijken en meedoen met activiteiten. Burgemeester Jorritsma geeft om 12.00 uur het officiële startsein voor deze feestelijke open dag.

De medewerkers van de gemeente presenteren hun werk op eigen wijze. Hoe kan de gemeente u helpen een baan te vinden? Wat gebeurt er allemaal in Hout Noord? Waar vindt de politieke markt eigenlijk plaats? Hoe ziet de zusterstad van Almere in Afrika eruit? Dit en nog veel meer is die zaterdag allemaal in en om het stadhuis te vinden.

Trouwen voor spek en bonen
Benieuwd hoe het is om getrouwd te zijn? Kinderen (in de leeftijd van 4 tot 12 jaar) kunnen deze dag trouwen voor spek en bonen in de Trouwzaal van het stadhuis. Ze mogen komen in hun mooiste kleding en kunnen trouwen met hun vriendje of vriendinnetje voor één dag. U kunt het echtpaar aanmelden via info@almere.nl, onder vermelding van de namen van het bruidspaar, leeftijd en voorkeur voor tijd (11.30, 12.00, 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30 en 15.00 uur).

Optreden over veiligheid in Almere
In de Burgerzaal voert de toneelgroep van Ans Koopman om 13.00 uur een komische act op over veiligheid in Almere. Burgemeester Jorritsma speelt hierin de hoofdrol!

En nog veel meer activiteiten...
Voor jong en oud is er van alles te doen: speel de verkeer- en vervoersquiz, neem een kijkje in uw riool, bezoek de mini-expositie over 25 jaar Almere, doe mee met een workshop straten maken, neem een kijkje in een vuilniswagen óf doe de test: Wie weet het meest over onze Ghanese zusterstad Kumasi?

Meer informatie over de activiteiten volgt op de website http://www.almere.nl/opendag .