Nieuwste ontwikkelingen in RSI-onderzoek

12/11/2009 11:24

RSI-vereniging

De RSI-vereniging organiseert op zaterdagmiddag 21 november 2009 om 13.00u een landelijke themamiddag over RSI-onderzoek in de Jaarbeurs te Utrecht. Onderzoekers van de Vrije Universiteit (VU) en VU medisch centrum Amsterdam, TNO, Academisch Ziekenhuis Maastricht, Universiteit van Amsterdam en het Erasmus Medisch Centrum presenteren hun nieuwste informatie over RSI-onderzoek.

Aan de orde komen de volgende onderzoeksthema's:


- de effectiviteit van de RSI QuickScan


- verschillende behandelmethodes


- het onderscheiden van verschillende profielen in het verloop van de klachten


- preventieve werking van schadeclaims

Daarnaast volgt een voorproefje van het promotie-onderzoek van revalidatiearts en RSI-specialist Marjon van Eijsden dat in 2010 verschijnt, waarbij 2000 mensen met RSI-klachten gevolgd zijn, waaronder veel musici.

Aan het eind van deze middag is duidelijk wat de stand van zaken is rond RSI.

De RSI-vereniging is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie die zich op allerlei fronten inzet voor mensen met RSI. De vereniging geeft voorlichting en informatie over RSI, brengt lotgenoten met elkaar in contact en bevordert onderzoek. Verder voert de vereniging overleg met personen en organisaties die veel met RSI te maken (kunnen) hebben, zoals werkgevers, scholen, universiteiten, onderzoekers en de overheid. Daarnaast wisselt de vereniging informatie uit met onderzoekers, artsen, ergonomen en fysiotherapeuten. De RSI-vereniging is in 1995 opgericht en heeft 1800 leden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rsi-vereniging.nl

http://www.rsi-vereniging.nl