Gemeente Nijmegen

Weekendafsluiting A325 op 21 en 22 nov.

12/11/2009

Voor de ombouw van het Nijmeegse deel van de A325 vinden er eind volgende week weer een aantal werkzaamheden plaats waarvoor de weg moet worden afgesloten. Van vrijdagavond 20 november 20.00 uur tot maandagochtend 23 november 6.00 uur gaat de aannemer asfalt frezen en nieuw asfalt en tijdelijke belijning aanbrengen. Daarnaast wordt de aansluiting met de Laauwikstraat gemaakt en wordt de Griftdijk gereconstrueerd. Tijdens het weekend worden ook de tijdelijke rijstroken omgezet naar de oostelijke weghelft. Vanaf 23 november rijdt al het verkeer over de oostelijke helft van de weg (zijde Visveld).

Het autoverkeer van buiten Nijmegen wordt via de A15 en A50 naar Nijmegen geleid. Voor bestemmingsverkeer naar Nijmegen-Noord, Lingewaard en Overbetuwe blijft de Waalbrug open. De Waalbrug is alleen te bereiken via de Oosterhoutse- en de Bemmelsedijk en de `oortjes' bij Veur Lent. De Griftdijk-Zuid is het hele weekend afgesloten voor doorgaand autoverkeer (de bussen rijden zaterdag wel over de Griftdijk). De Lentse Lus blijft open voor verkeer tussen Lent en Oosterhout maar het is niet mogelijk om via de Lentse Lus de A325 te bereiken. De Zaligestraat is dit weekend éénrichtingsverkeer van noord naar zuid. De Keizer Hendrik VI singel is het weekend afgesloten voor autoverkeer, hier mogen alleen bussen rijden.

Op zaterdag 21 november is er gratis treinvervoer vanuit Elst en Lent. Op de stations Elst en Nijmegen-Lent delen promotieteams gratis treinretourtjes uit aan mensen die naar Nijmegen CS reizen. Ook het busvervoer is op zaterdag 21 november gratis tussen Nijmegen-Noord, de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en het centrum van Nijmegen. Op zaterdag is bovendien het parkeren op P+R Waalsprinter gratis. Vandaar kunnen mensen gratis met de Waalsprinter naar Nijmegen-Centrum en terug. De pendelbus is op 21 november voor de gelegenheid omgedoopt tot Pietenpendel; de Sint en zijn vervoerspieten verwelkomen op het transferium jong en oud.

De gemeente en VBO Nijmegen organiseren tijdens de weekendafsluiting een kraslotenactie. De hoofdprijs is een ballonvaart voor twee personen boven Nijmegen. In Het Witte Huis in Lent hangt op 21 en 22 november informatie over de ombouw van de A325 tot stadssingel. Het Witte Huis organiseert bovendien activiteiten voor mensen die de werkzaamheden van dichtbij willen bekijken.

Als voorbereiding op de weekendafsluiting gaat de aannemer van 11 t/m 20 november de vangrail verwijderen en asfalt zagen. Dit gebeurt buiten de spits, tussen 10.00 uur en 15.00 uur en vanaf donderdagavond 19 november 21.00 uur tot vrijdagochtend 6.00 uur. Tijdens deze werkzaamheden is in beide richtingen maar één rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer.