Gemeente Coevorden

Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden nodigt u uit voor Opvoedcafé

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden (CJG Coevorden) organiseert op zaterdag 21 november van 13.00 tot 15.00 uur het Opvoedcafé `Praten over opvoeden werkt' in een tent op de Markt in Coevorden. Terwijl de kinderen zich vermaken, gaan medewerkers van het CJG in gesprek met ouders en grootouders en iedereen die een mening heeft over opvoeden. Wethouder Truus Pot gaat samen met ouders en jongeren in debat over opvoeden. Wat werkt, wat werkt niet? Jongeren putten uit hun ervaringen en adviseren ouders. Tevens is een opvoedbus aanwezig met allerlei informatie over positief opvoeden en kunnen bezoekers meedoen aan de opvoedbingo waarmee prijzen zijn te winnen.

Tijdens het Opvoedcafé is er veel spektakel voor de kinderen: -Knotsgekke muziekpieten -Swingende Sinthits
-Schminkpaleis
-Springkussen
-Mobiele Klimwand
-Mobiele Klimgrot

Dit alles wordt u aangeboden onder het genot van een drankje en een hapje. Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteiten.

Opvoedcafé

Het Opvoedcafé is onderdeel van de Opvoedestafette. Minister Rouvoet gaf op 7 oktober het startsein voor de Opvoedestafette. Door het hele land worden van oktober 2009 tot oktober 2010 opvoeddebatten georganiseerd. Doel is dat mensen kennis uitwisselen en elkaar helpen bij de opvoeding. De Opvoedestafette gaat na Delfzijl, Leek, Stadskanaal en Groningen verder in de gemeenten Coevorden en Emmen. Het opvoedcafé in Coevorden wordt mogelijk gemaakt door het CJG Coevorden, gemeente Coevorden, Positief Opvoeden Drenthe en Provincie Drenthe.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is een lokale voorziening in de gemeente Coevorden waar alle ouders, kinderen, jongeren en professionals snel, gemakkelijk en vanzelfsprekend terecht kunnen met vragen over opgroeien en opvoeden. Het Programmaministerie van Jeugd en Gezin heeft gesteld dat eind 2011 in iedere gemeente een CJG moet zijn. Het CJG Coevorden wordt gevestigd in de nog te bouwen Brede School in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden. Tot die tijd kunnen mensen terecht bij de kernpartners van het CJG Coevorden: -Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden -GGD Drenthe
-Icare