Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Schoolkeuzemiddag in De Verbinding

---

Schoolkeuzemiddag in De Verbinding

12 november 2009

Nieuwe brugklassers gezocht

Kinderen uit groep 7 en 8 uit de Transvaalbuurt kunnen zaterdag 21 november terecht in het multifunctioneel centrum De Verbinding voor een schoolkeuzemiddag.

Alle VO-scholen uit Oost-Watergraafsmeer presenteren zich tijdens de informatiemarkt. De kinderen van de basisschool kunnen vragen stellen aan leerlingen van de middelbare school. Ook ouders zijn van harte welkom. Voor hen is er een speciale oudervoorlichtingsbijeenkomst. Kinderen die meedoen aan de puzzeltocht maken kans op een leuke prijs. Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet opent de voorlichtingsmiddag. Het programma is van 13.00 - 1500 uur aan de Joubertstraat 15 C/D.

De middag is georganiseerd door de migrantenorganisaties van het multifunctioneel centrum om te benadrukken hoe belangrijk de juiste schoolkeuze is voor de toekomst van het kind. De middag richt zich zowel op kinderen als ouders. Ook ouders zijn soms niet voldoende op de hoogte van het schoolsysteem, daardoor kunnen zij hun kinderen niet goed bijstaan in hun schoolkeuze. Deze extra voorlichtingsmiddag hoopt de kinderen en hun ouders hierbij een handje te helpen.