Gemeente Best

Warm lopen voor het wandelroutenetwerk

19-11-2009

Dit weekend vindt de Warandeloop in Tilburg plaats. Op zaterdag 21 november wordt daar het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een groot wandelroutenetwerk in Midden-Brabant en Het Groene Woud.

1400 kilometer wandelroutes
In totaal wordt op het grondgebied van 14 gemeenten 1400 kilometer aan wandelroutes uitgezet worden. Bij 3 andere gemeenten wordt het bestaande netwerk geoptimaliseerd. Net zoals bij het Fietsroutenetwerk wordt gewerkt met een knooppuntensysteem.

Wandelen, eten en rusten
Naast het uitzetten van de routes krijgt ook de toegankelijkheid van de routes ruime aandacht. Plaatselijke verenigingen worden betrokken bij de levering van lokale kennis en het uitzetten, beheer en onderhoud van de routes. Ook bebording, picknicksets, bankjes, vuilnisbakken en park & go-plekken zijn onderdeel van het project.

Warm lopen voor het netwerk
Het startschot voor het wandelroutenetwerk wordt zaterdag gelost door Marieke Moorman, wethouder van de gemeente Tilburg, en Wim van Erp, wethouder van de gemeente Boxtel. Na een nordic-walking-tocht zullen initiatiefnemer Frans van Beerendonk en beide bestuurders toelichten waarom zij, letterlijk en figuurlijk, warm lopen voor het wandelroutenetwerk.

Investeerders
In de realisatie van het wandelroutenetwerk wordt ruim een miljoen euro geïnvesteerd. Dit bedrag wordt bijeengebracht door alle betrokken gemeenten, Interreg, de Ideale Connectie, POP, Provincie Noord-Brabant en Streekrekening Het Groene Woud.

---