NDC/VBK Uitgevers Volkskrant en ThiemeMeulenhoff starten Onderwijsagenda vrijdag, 20 november 2009, 12:20 (ThiemeMeulenhoff)

De Volkskrant en ThiemeMeulenhoff starten aanstaande zaterdag 21 november met het project `De Onderwijsagenda'. Het project is een gezamenlijk initiatief van de Volkskrant, die al eerder de Sociale, de Ruimtelijke en Economische Agenda organiseerde en uitgeverij ThiemeMeulenhoff. In samenwerking met Kennisnet worden de komende periode oplossingen gezocht voor belangrijke vraagstukken in het onderwijs.

Met de Onderwijsagenda willen beide partijen alle geĂŻnteresseerden bij het debat betrekken dat niet alleen over problemen, maar ook over oplossingen gaat. Het gaat dan om docenten, maar ook om schooldirecties, ouders, leerlingen, en iedereen met een mening over het onderwijs.

Daarom kan iedereen op de website www.deonderwijsagenda.nl tot en met 10 december stemmen op de belangrijkste vraagstukken in het onderwijs waarop antwoorden moeten komen. Ook kunnen bezoekers zelf belangrijke thema's toevoegen. Een Panel van Wijzen bepaalt vervolgens, naar aanleiding van de uitkomsten van de website, voor welke zes thema's er oplossingen gezocht worden. Die zoektocht vindt plaats in de Volkskrant, op de site en tijdens debatten die op scholen in Nederland worden georganiseerd. De debatten zullen van januari tot en met juni 2010 plaatsvinden.

Meer informatie: www.deonderwijsagenda.nl

---