Ingezonden persbericht


Van 21 november 2009 tot en met 3 januari 2010

NIEUW EVENEMENT: WINTERLAND AMSTERDAM

AMSTERDAM - Amsterdam krijgt een nieuw winterevenement. Winterland Amsterdam zal van 21 november 2009 tot en met 3 januari 2010 Amsterdam in kerststemming brengen. Op het Rembrandtplein ontstaat een winterdorp met een schaatsbaan, kersttreintje, reuzenrad en een kerstmarkt. Daarnaast krijgt het Leidseplein een sfeervolle kerstdecoratie. Het Stadsdeel Amsterdam Centrum werkt mee om het nieuwe winterevenement te realiseren.

Winterland Amsterdam moet een evenement worden waarbij de gezellige winter- en kersttijd het centrale thema is. Het Rembrandtplein wordt aangekleed in een feestelijke kerstdecoratie met een grote kerstboom en veel verlichting. De schaatsbaan moet zorgen voor ouderwets vertier voor jong en oud. Direct naast de schaatsbaan staat het Winterland Café waar men terecht kan voor een Glühwein of warme chocomel. Het reuzenrad wordt met 60 meter hoogte de blikvanger van het evenement terwijl de kerstmarkt een ruime keuze presenteert aan kerstartikels en lekkere winterhapjes.

Maar niet alleen het Rembrandtplein wordt aangekleed, ook het Leidseplein zal worden voorzien van een sfeervolle kerstdecoratie rondom de schaatsbaan. Organisator René Duursma: 'Winterland Amsterdam moet het middel zijn om Amsterdam in de wintermaanden aantrekkelijk te etaleren. We zijn in december in Maastricht gaan kijken waar al 10 jaar een succesvol winterevenement plaatsvindt en waar elk jaar veel extra bezoekers voor naar Maastricht komen. Dat willen we ook in Amsterdam. Vandaar dat we een samenwerking met de organisatie van Maastricht zijn aangegaan en wij met hun kennis en ervaring een goede start kunnen maken in Amsterdam'.

Winterland Amsterdam moet Amsterdam op de kaart zetten als gezellige kerststad. In samenspraak met het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau wordt een media-campagne gevoerd met het doel extra dagbezoekers maar zeker ook verblijfbezoekers aan te trekken. Hiervoor zullen door de Stichting Winterland Amsterdam en het ATCB in samenwerking met de Amsterdamse hotels arrangementen worden gemaakt. Uiteindelijk moet Winterland Amsterdam ervoor zorgen dat de hele stad ervan profiteert. Niet alleen de horeca maar ook de winkels en diverse musea en attracties in Amsterdam.

De kosten voor het opzetten van Winterland Amsterdam zullen voor een deel worden gedekt door sponsoren. René Duursma: 'wij bieden bedrijven aantrekkelijke sponsormogelijkheden met reclamepanelen rondom de schaatsbaan maar ook arrangementen inclusief schaatsen en een kerstborrel. Op www.winterlandamsterdam.nl staat hierover alle informatie en kunnen sponsoren contact leggen met ons'.

De gegevens in het kort:
Naam evenement: Winterland Amsterdam
Periode: 21 november 2009 t/m 3 januari 2010
Locaties: Rembrandtplein + Leidseplein, Amsterdam
Toegang: gratis
Entree schaatsbaan: ¤ 4,--
Schaatsenhuur: ¤ 5,-

Website: www.winterlandamsterdam.nl

*****************

Noot voor redacties


(