FNV Sport

Zaterdag 21 november AOW-acties in het hele land

Zet het vast in je agenda: zaterdag 21 november organiseert de FNV op verschillende plekken in het land AOW-acties. In Eindhoven, Groningen en Rotterdam komen grote bijeenkomsten, waar duizenden mensen worden verwacht. In het oosten van het land komt er mogelijk nog een locatie bij.

Dat heeft FNV-voorzitter Agnes Jongerius gisteravond aangekondigd in het televisieprogramma Pauw & Witteman. Opmerkelijk genoeg heeft PvdA-kamerlid Diederik Samsom, met wie Jongerius in debat ging over de AOW, in diezelfde uitzending aangekondigd dat hij er op 21 november bij is.

In haar gastenblog op de site van P&W schrijft ze: "Diederik, ik ben erg blij met je toezegging om in november mee te demonstreren voor een eerlijke en echt sociale AOW. Waar zullen we afspreken op 21 november? Groningen, Eindhoven of Rotterdam? Misschien is Rotterdam de beste keuze. Dan komen we vast ook dé linksbuiten van Feyenoord, Coen Moulijn tegen. Die zei bij het verlaten van het pand: "Agnes, houd je rug recht, ik sta achter je".

Sociaal en modern alternatief
Iedereen is welkom om te laten zien dat een oplossing voor de AOW ook sociaal en modern kan zijn. Met het vakbondsalternatief kunnen mensen zelf kiezen wanneer AOW en pensioen beginnen. En de AOW-uitkering blijft ook bij 65 rond het huidige niveau, dus zonder de strafkorting waar het kabinet voor kiest. Iedereen die langer wil doorwerken kan dat gewoon doen en krijgt dan een iets hogere uitkering die later ingaat.

Zware beroepen en Museumplein Akkoord
Het probleem van de zware beroepen (welke beroepen zijn dat?) is dan opgelost. De FNV wil ook niet tornen aan de afspraken voor extra spaarmogelijkheden voor een vroeger pensioen, vastgelegd in het Museumplein Akkoord van 2004.