FNV Bouw

AOW-actiedag op 21 november

De FNV vindt dat Nederland in de toekomst een flexibele AOW verdient. Ze wil dat de leden van de Eerste en Tweede Kamer luisteren naar wat het Nederlandse volk wil. Een meerderheid van de bevolking is namelijk tegen de plannen van het kabinet. Daarom voert de FNV op zaterdag 21 november actie tegen het AOW-plan van het kabinet.

De bijeenkomsten vinden plaats tussen 11.00 en 13.00 uur in vier verschillende plaatsen door het hele land. Het programma wordt opgeluisterd met muziek.

De plaatsen
Assen: TT hal, de Haar 11. Muziek door 'Diep Triest' Deventer: Grote Kerkhof. Muziek door 'De zingende Fresia's' Eindhoven: Klokgebouw 141. Live muziek aanwezig
Rotterdam: Coolsingel. Muziek door 'Bertus en de posters'

Iedereen is welkom om te laten zien dat een oplossing voor de AOW ook sociaal en modern kan zijn. Met het vakbondsalternatief kunnen mensen zelf kiezen wanneer AOW en pensioen beginnen. En de AOW-uitkering blijft ook bij 65 rond het huidige niveau, dus zonder de strafkorting waar het kabinet voor kiest. Iedereen die langer wil doorwerken kan dat gewoon doen en krijgt dan een iets hogere uitkering. Het probleem van de zware beroepen is dan opgelost. En wat ons betreft is er geen enkele noodzaak om de afspraken van het Museumplein Akkoord voor extra spaarmogelijkheden voor een vroeger pensioen vergaand te herzien.

Busvervoer
De FNV zorgt voor busvervoer met opstapplaatsen door het hele land naar de verschillende demonstraties. FNV-leden kunnen zich daarvoor na woensdag a.s. inschrijven via de actiesite www.fnv.nl/crisistelijf

Steun ons en doe mee met onze actie!