Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 6 november 2009

Vogels kijken in een Werelderfgoedgebied
Op het Balgzand zitten spectaculaire aantallen vogels

Dit jaar is de Waddenzee op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Het geeft goed aan hoe bijzonder dit gebied is. Op zaterdag 21 november van 08.30-11.00 uur kunt u het met onze gids in het Balgzand zelf ervaren. Vanaf 08.00 u. kunt u langs komen en staat de koffie of thee voor u klaar.

Er zijn op dit moment enorme groepen vogels te zien. Zo zijn er bijna dagelijks tot wel 60.000 bonte- en kanoetstrandlopers aanwezig. Het is een bijzonder gezicht als de vloed op komt en deze vogels trekken in de richting van de dijk waar wij staan. U kunt het dus van dichtbij bekijken. Maar we krijgen ook andere soorten te zien zoals wulp, rotgans, rosse grutto, groenpootruiter, tureluur en watersnip. En heeft u altijd al een slechtvalk willen zien? Bij het jagen kan deze een snelheid van wel 300 kilometer per uur halen! Er is een goede kans dat we de roofvogel tijdens de excursie te zien krijgen. We hopen dat u erbij kunt zijn.

Het vervoermiddel dat we gebruiken, kiezen we ter plaatse en is afhankelijk van het weer. Er is een aantal fietsen beschikbaar, maar het is ook mogelijk dat we gezamenlijk gaan wandelen. Aanmelden is gewenst en kan via de InformatieWinkel, tel. 088-006 44 55. Ter plekke aansluiten kan ook. De kosten bedragen ¤ 5,50 per persoon, voor Beschermers ¤ 3,50 en voor kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Neem een verrekijker mee als u die heeft en trek stevige schoenen aan.

We verzamelen bij Natuurinformatiecentrum Balgzand. Dat ligt bij 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder. Dit is vlak voor de ingang van de Marine, op industrieterrein Oostoever en is met borden goed aangegeven. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.

Noot voor redacties