Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 13-11-2009

AVRO PRESENTEERT JEUGDDOCUMENTAIRE 'HET VERHAAL VAN ANNA'

Je bent 15, één van je lesbische moeders overlijdt en dan...

De AVRO zendt zaterdag 21 november de jeugddocumentaire 'Het verhaal van Anna' uit, een film over het 15-jarige meisje Anna, dat opgroeit met twee lesbische moeders. Als haar moeder Jet ernstig ziek wordt en uiteindelijk overlijdt, besluit Anna te stoppen met puberen. Ze wil niemand tot last zijn. En dat heeft de nodige gevolgen. Zo heeft ze nog nooit met haar moeder Hetty gepraat over de dood van Jet; ze is zelfs nog nooit met Hetty naar het graf van haar overleden moeder gegaan. Anna vertelt met deze film haar verhaal.

In de periode waarin Anna probeert de dood van haar moeder Jet te verwerken, spiegelt ze zichzelf aan popster Britney Spears, die alles doet dat ze zelf niet doet. Anna drinkt niet, rookt niet en doet alles om geen problemen te veroorzaken. Haar idool Britney Spears doet echter precies het tegenovergestelde: in geanimeerde scènes zien we haar in 'Het verhaal van Anna' de eeuwige puber uithangen voor het oog van de wereldpers; ze scheert haar haar, ze rijdt gevaarlijk auto met haar kind op schoot en ze wordt gefotografeerd zonder ondergoed aan.

Maar de tijd verstrijkt. Britney's wilde jaren lijken achter de rug en de knappe jongens van de boyband McFly zijn inmiddels veel interessanter. Anna begint met Hetty te praten over de dood van Jet. Zal Anna weer gaan puberen?

Het verhaal van Anna' is een documentaire van Nienke Eijsink (www.eyethink.nl), wier debuutfilm FAN ­ over haar zoektocht naar haar jeugdidool dokter Chris uit de tv-serie The Flying Doctors ­ bijzonder enthousiast ontvangen werd op het Nederlands Film Festival.

'Het verhaal van Anna' (15 min),

- zaterdag 21 november om 13.40 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3
- dinsdag 24 november om 14.00 uur tijdens het IDFA festival
- zaterdag 28 november om 14.00 uur tijdens het IDFA festival

---