Eva De Roovere te gast op 23ste editie L-day (lesbiennedag) in Gent

17/11/2009 10:15

Belgian Lesbian & Gay Pride vzw

Onder het motto "Les is more" organiseert Folia vzw op zaterdag 21 november de 23ste L-day in Gent.

De L-day is dè jaarlijkse ontmoetingsplek voor meer dan 1000 lesbiennes en biseksuele vrouwen. Op het programma staan vooral heel veel optredens (o.a. Eva De Roovere, Pascale Platel) en sfeer maar toch blijft de L-day ook een statement tegen de onzichtbaarheid en stereotypering van lesbiennes in de maatschappij. Clandestiene meemoeders krijgen de dag zelf de kans om te "speeddaten" met advocaten en uiteraard maken we ook van deze dag gebruik om eer te betonen aan lesbienne-icoon Yasmine.

"De lange traditie en het steeds groeiende succes van de L-day is uniek" verklaart Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van de L-day. "Het bewijst dat deze dag belangrijk is en noodzakelijk blijft voor vele lesbische en biseksuele vrouwen".

Het politieke debat met o.a. Vlaams Minister Pascal Smet en actrice Truus Druyts behandelt de nood aan meer diversiteit van lesbiennes in de media.

Twee jaar geleden trad Yasmine zelf nog op tijdens de lesbiennedag, als eerbetoon aan haar brengen de artiesten enkele liedjes uit haar repertoire.

De presentatie van de L-day is in handen van MNM-DJ Karolien Debecker .

Praktisch

De L-day op zaterdag 21 november 2009, vanaf 13u30 in de Vooruit in Gent

Het volledige programma en de praktische info: www.l-day.be

De L-Day is een organisatie van Folia vzw met de steun van Çavaria, Belgian Lesbian & Gay Pride, de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel