Gemeente Harenkarspel


Sint Nicolaas in dorpen van Harenkarspel

Sinterklaas is weer in het land. Ook in Harenkarspel komt de Goedheiligman op bezoek. Hier volgt een overzicht van drie intochten, in Tuitjenhorn, Dirkshorn en Waarland.

Tuitjenhorn
Sint Nicolaas rijdt op zaterdag 21 november door Tuitjenhorn. Hij wordt feestelijk binnengehaald met een rijtoer en gaat ook door de nieuwste wijk. Sinterklaas zal tegen 14.00 uur bij dorpshuis AHOJ arriveren. Hier wacht wethouder Simon Steltenpool hem op en volgt een gezellig samenzijn met de jongste kinderen.

DirkshornOp zondag de 22^e november gaat Sinterklaas naar Dirkshorn, waar hij rond 11.30 uur op de Veersloot door scoutinggroep Aquarius wordt binnen gevaren. Waarschijnlijk staan daar vele kinderen klaar om de Sint te verwelkomen. De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door muziekkapel "Onder ons". Na de ontvangst wordt Sint Nicolaas verwacht in dorpshuis "De Kastanjeboom". Zodra Sint binnen is, wordt het startsein gegeven voor de spelletjesmiddag, met voor alle kinderen leuke prijsjes. Het kinderkoor van Betty Bakker zal een aantal liedjes ten gehore brengen. Ook "Onder ons" zal hierbij aanwezig zijn. Sinterklaas heeft dan alle tijd om verlanglijstjes en tekeningen in ontvangst te nemen. Rond 13:15 uur volgt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd. Deze is gejureerd door bewoners van de Hornhoeve. Na de uitslag van de kleurwedstrijd en het vertrek van de Sint, wordt de middag voortgezet met muziek van Jo v.d. VRO. Iedereen is welkom.

Waarland
In Waarland meert Sint Nicolaas zondag 22 november zijn stoomboot aan bij camping De Luwe Stek om 14.00 uur. Dat weten alle kinderen, want die staan daar dan massaal op de kade. Ertussen staat ook burgemeester Enno Brommet om Sint te verwelkomen. Vervolgens is er een middag voor de kinderen in het Waarlands dorpshuis.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600