Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 16-11-2009

FINALISTEN AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL 2009 TREDEN OP VOOR DE KONINGIN

Vrijdag 20 november viert UNICEF de 20e verjaardag van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Dit VN-verdrag vormt de basis voor het werk van UNICEF. Deze verjaardag wordt gevierd met een Kinderrechtentop in Leiden waar ook Koningin Beatrix bij aanwezig is. Tijdens het feest zullen de finalisten van het AVRO Junior Songfestival een speciaal optreden verzorgen met het voor UNICEF geschreven bekende nummer "Morgen is vandaag". Uiteraard treden zij op zonder Ralf, hij is op dit moment in Kiev (Oekraïne) waar hij Nederland vertegenwoordigd tijdens het Junior Eurovisie Songfestival. Deze finale wordt zaterdag 21 november rechtstreeks uitgezonden om 20.15 uur bij de AVRO op Z@pp. Daaraan voorafgaand, om 20.00 uur, wordt het programma 'Ralf goes Kiev' uitgezonden.

In het programma 'Ralf goes Kiev' zijn alle belevingen van de veertienjarige winnaar van het AVRO Junior Songfestival te zien. De internationale finale wordt vervolgens rechtstreeks uitgezonden op Z@pp. De Nederlandse winnares van vorig jaar, Marissa, zal daar voor Nederland de punten uitreiken. Alle belevingen van Ralf op weg naar de grote finale worden gefilmd door het camerateam van de website van het AVRO Junior Songfestival. De hele week kan er backstage mee gekeken worden op juniorsongfestival.avro.nl

Zaterdag 21 november, 'Ralf goes Kiev' en de internationale finale Junior Eurovisie Songfestival 2009 vanaf 20.00 uur bij de AVRO op Z@pp, Nederland 3.


---