Ingezonden persbericht



---


Zweedse winterbestemming van Buro Scandinavia

SKILIFTEN ÅRE DIT WEEKEND OPEN

Amsterdam, 20 november 2009

Komend weekend gaan de eerste skiliften open in het Zweedse wintersportgebied Åre, één van de winterbestemmingen van Noordwest-Europa-specialist Buro Scandinavia. De primeur is voor Åre's vakantiedorp Duved.

Er kan al sinds medio oktober worden geskied op de pistes bij Åre, maar liefhebbers moesten op eigen kracht naar boven klauteren. Exploitant Skistar opent dit weekend de eerste skiliften. Het gaat om de zogenoemde Hamrelift en de pistes van Hamrebacken in Duved. Van vrijdag tot zondag is ook de Torplift met de pistes van Torpbacken open.

Operationeel manager Anders Aspholm van SkiStar Åre zegt dat de opening van de skiliften dit weekend het rechtstreekse gevolg is van een flinke investering in verbeterde sneeuwmachines. Daardoor kan volgens hem bij relatief warme temperaturen genoeg sneeuw worden opgespoten. De kanonnen werken nu bijna 24 uur per dag.

In het centrale dorp Åre gaan de liften waarschijnlijk op zondag 13 december open. In dat weekeinde zijn namelijk de wereldbekerwedstrijden voor onder meer slalom en afdaling in Åre. De pistes moeten daarvoor mooi blijven.

Åre
Åre is Zwedens toonaangevende wintersportlocatie met meer dan 100 pistes. Van 14 februari tot en met 21 maart 2010 kun je vanuit Nederland direct dichtbij Åre landen, met chartervluchten van Buro Scandinavia vanaf Amsterdam naar Östersund/Åre Flygplats. Vanaf het vliegveld is het slechts 90 tot 120 minuten met auto of bus naar Zwedens Leading Mountain Resort of the World.

Hans Hofmans, Marketing Manager van Buro Scandinavia BV over de opening van de skiliften: "De opening van de skiliften zo vroeg in het seizoen bevestigt dat het prachtige wintersportgebied Åre sneeuwzeker is. De bestemming is perfect voor wintersportliefhebbers, heeft uiteenlopende wintersportmogelijkheden en mooie accommodaties. De nieuwe rechtstreekse charter biedt ons de gelegenheid om het wintersporthoogseizoen voor Zweden gemakkelijk en snel bereikbaar te maken. Bovendien is het in de Zweedse wintersportgebieden veel minder massaal dan in de bekende skigebieden in de Alpen, wat het knusser en gezelliger maakt. Het gebied leent zich ook uitstekend voor een nieuwe winter adventure week, die we in onze winterbrochure hebben opgenomen. We verwachten dat de bestemming goed zal lopen vanwege de perfecte wintersportomstandigheden en natuurlijk de zeer scherpe prijs."

Kijk voor meer informatie over Åre of andere bestemmingen in Noordwest-Europa op www.buroscanbrit.nl of ga naar een ANVR-reisbureau.