Gemeente Nuenen


Onderscheiding Chris Methorst bij 20 jarig bestaan Dân Heuvel Gerwen

Tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van gemeenschapshuis Dân Heuvel te Gerwen, vrijdag 20 november 2009 jl. ontving scheidend penningmeester Chris Methorst de zilveren erepenning van de gemeente Nuenen uit handen van burgemeester Ligtvoet.

Chris Methorst
Als bestuurslid en penningmeester heeft de heer Methorst gedurende ruim 20 jaar het financiële beleid gevoerd van de Stichting Sociaal Culturele Accommodatie Dân Heuvel Gerwen. Ook voor de officiële datum van oprichting van de stichting is hij actief geweest, waardoor dit gemeentelijk gebouw, en nog meer de exploitatie hiervan, bij een particuliere stichting in plaats van de gemeente kon worden ondergebracht. Zo was gemeenschapshuis Dân Heuvel een van de eerste geslaagde geprivatiseerde projecten dat later nog vaak als voorbeeld werd gebruikt. Door het bekwaam financieel beleid van de heer Methorst is de huur voor alle gebruikers aanvaardbaar laag gebleven. Van 1994 tot 2005, ruim 11 jaar, is de heer Chris Methorst tevens penningmeester geweest van de Bewonersvereniging van De Stockbempt te Nuenen.

Voor zijn jarenlange verdiensten als penningmeester heeft het college van burgemeester en wethouders besloten hem de gemeentelijke erepenning in ZILVER toe te kennen.