Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 21-11-2009

Politie zoekt getuigen van aanrijding in Westerbork WESTERBORK De politie is op zoek naar getuigen van een op donderdagmorgen 19 november omstreeks 07.55 uur gebeurde aanrijding. Deze vond plaats op de Hoogeveenseweg. Hierbij werd een 36 jarige inwoner van Hoogeveen tot twee keer toe aangereden door een in een bestelauto rijdende onbekende man.

De Hoogevener reed vanuit Hoogeveen in zijn rode personenauto over de Hoogeveenseweg in de richting van Westerbork. De achter hem in een witte bestelauto met het opschrift JPs Carwash rijdende bestuurder reed hem volgens de benadeelde bewust twee keer aan. Nadat de benadeelde was gestopt en was uitgestapt is die andere bestuurder ook gestopt en naar hem toegelopen. Hierna mishandelde hij de Hoogevener. De politie zoekt getuigen van deze aanrijdingen en mishandeling via 0900-8844. (2009055740)

Rectificatie
ASSEN In het persbericht van woensdag 18 november met als titel Fietser gewond bij ongeval staat foutief vermeld dat de fietser geen voorrang kreeg van een 24-jarige automobiliste uit Grootegast. Dit moet zijn een 57-jarige automobilist uit Kolham. De 24-jarige automobiliste uit Grootegast was getuige van het ongeval en verleende ter plaatse hulp. (2009055337)

Politie controleert verlichting
ASSEN Vrijdagochtend controleerde de politie op de Borgstee de verlichting van veel scholieren. 8 fietsers en 1 scooterbestuurder werden bekeurd. (2009056005)

Bestuurster gewond tijdens eenzijdig ongeval
ZWIGGELTE Vrijdagmiddag raakte een 27-jarige vrouw uit Assen gewond bij een verkeersongeval op de Halerweg. De bestuurster die uit de richting van Zwiggelte kwam en in de richting van Hooghalen reed, stuurde door onbekende oorzaak haar auto de linkerberm in, corrigeerde en kwam via de rijbaan en de rechterberm tegen een boom tot stilstand. Ze werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. (2009056190)

Alcomobilisten
TYNAARLO In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 43-jarige inwoner van Doezum aan. De man belandde tijdens het nemen van de oprit van de A28 met zijn auto in de berm en kwam daar vast te zitten. Na onderzoek bleek hij onder invloed van alcohol, 705 UG/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. (2009056220)

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op liep een 21-jarige autobestuurder uit Kerkenveld tegen de lamp. Hij werd op het Beukemaplein gecontroleerd en bleek na onderzoek geen rijbewijs te bezitten. Ook had hij alcohol gedronken, 540 ug/l. Na overleg met het OM werd hem een dagvaarding uitgereikt en mag hij zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (2009056247

Politie houdt inbrekers op heterdaad aan

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie in de omgeving van de sportkantine van de voetbalvereniging ACV aan de Kortbossen, twee Assenaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht te hebben ingebroken in de sportkantine. Na een inbraakmelding ontdekte de snel ter plaatse gearriveerde politie dat er geluid uit de kantine kwam en dat men vanuit deze ruimte bezig was een ruit te vernielen. Tegelijkertijd stapten twee knapen door de kapotte ruit naar buiten en namen de benen. Omdat ze na herhaaldelijk aanroepen niet wilden blijven staan werd een van de knapen door een politiehond aangehouden. De andere werd in de omgeving van de vijver in het Asserbos verraden door het gekwaak van eenden en aangehouden. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten. In de kantine had het duo al verschillende goederen klaargezet om mee te nemen. (2009056224)

Grote hoeveelheid mest op de rijbaan
SMILDE Op de rijbaan en de berm/land van de Boerenlaan trof de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een grote hoeveelheid mest aan. Na onderzoek bleek dat de mest afkomstig was uit een op het land staande mestsilo. Van de silo bleek het slot, waardoor de hendel van de pomp opengezet kon worden, vernield te zijn. Hierdoor stroomde duizenden liters mest weg. De eigenaar kwam ter plaatse om de zaak te herstellen en samen met medewerkers de mest te ruimen. Hij zal aangifte van vernieling doen. Het waterschap Reest en Wieden werd eveneens ingelicht in verband met in een sloot aanwezige (weggestroomde) mest. (2009056250)

Overval op bewoner
EMMEN Een 51-jarige bewoner van Het Meerveld is vrijdagavond thuis overvallen. Toen de man na aanbellen de deur opende stond daar een bekende van hem. Deze man bedreigde hem in de woning en dwong hem mee te gaan naar een geldautomaat aan de Wilhelminastraat om geld te pinnen en aan hem af te geven. Met een onbekend geldbedrag nam de overvaller hierna de benen. De politie stelt een onderzoek in. (2009056194)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.