Politie Groningen

Zaterdag 21 november 2009

Provincie Groningen, 21-11-2009

Groningen: fietsers botsen

Vrijdagmiddag botsten op de Sontweg kruising Europaweg tweefietsers tegen elkaar. Een 21-jarige man uit Groningen stak de kruising over waarbij hij een aantal andere fietsers inhaalde. Op dat moment kwam een 48-jarige inwoonster uit de stad uit tegenovergestelde richting. De 21-jarige Stadjer zag dit te laat en botste frontaal tegen de bromfietser. De man moest met schouderletsel naar een ziekenhuis. Ook de bromfietster werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Delfzijl: snorfietser en fiets botsen

Op de Weg naar den Dam botsten vrijdagavond een snorfietser en fietser tegen elkaar. Een 62-jarige vrouw uit Delfzijl kwam met haar fiets uit een steeg de weg op rijden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een 16-jarige snorfietser uit Appingedam. Beiden kwamen ten val en moesten naar het ziekenhuis in Delfzijl worden gebracht met hoofd en beenletsel.

Groningen: lastige buspassagier

Op de Grote Markt moest de politie vrijdagavond een 36-jarige man uit Beilen uit de bus halen. De man was erg bedreigend en schreeuwerig in de bus aanwezig en hij viel meerder keren passagiers lastig. Met pijn en moeite konden agenten de man uit de bus halen. Met een stevige aanpak werd de man naar het politiebureau gebracht waar hij werd ingesloten. De man bleek onder invloed van alcohol. Bovendien was hij niet teruggekeerd van verlof uit een psychiatrisch instelling. Na ontnuchtering wordt de man weer overgebracht.

Groningen: pizzakoerier beroofd

Vrijdagavond werd een 20-jarige maaltijd koerier op de Kajuit beroofd van zijn geld. De man moest een maaltijd afleveren. Toen op het opgegeven adres bleek dat de bewoners niet besteld hadden, liep hij terug naar zijn auto. Op de parkeerplaats werd hij plotseling aangevallen en tegen de grond gewerkt. Twee mannen wisten zijn portemonnee weg te pakken en vluchten vervolgens. De politie is op zoek naar getuigen.

Uithuizen: door een ruit gevallen

Vrijdagnacht viel een 16-jarige jongen uit Uithuizen door een grote winkelruit van een kledingzaak aan de Hoofdstraat. Een overbuurman van de winkel hoorde het glasgerinkel en waarschuwde de politie. Bij aankomst bleek de grote etalageruit volledig aan diggelen te liggen. De veroorzakers bleken inmiddels vertrokken. Na een kwartier meldde zich het 16-jarige slachtoffer bij de politie. Hij bleek behoorlijk verwond te zijn aan zijn arm en hand. De jongen verklaarde dat hij met een vriend aan het stoeien was geweest en tegen de ruit was gevallen. Met alle gevolgen van dien. In goed overleg wordt de schade door de jongen en zijn ouders vergoed. De winkelruit werd dichtgetimmerd.

Groningen: autos vernield

In de afgelopen nacht werden op diverse plaatsen in het noorden van de stad autos vernield. De daders zijn vermoedelijk via de Bloemstraat, Oosterhamrikkade, Diephuisstraat, Hamelstraat in de richting van de Korreweg gelopen. Op verschillende plaatsen werden spiegels van autos getrapt en autoruiten ingeslagen. De politie heeft een onderzoek in de omgeving naar de daders ingesteld maar nog geen verdachten aan kunnen houden. De politie is op zoek naar getuigen.

Groningen: man botst na dope gebruik tegen een boom

Op het Emmaplein botste afgelopen nacht een 29-jarige man uit Groningen met zijn auto tegen een boom. Getuigen zagen dat de man al een tijdje toeterend door de stad reed. Op het Emmaplein raakte de verdachte de macht over het stuur kwijt en kwam tegen de boom tot stilstand. Bij onderzoek bleek dat de man vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerd. Van de verdachte werd een bloedtest afgenomen. In de auto trof de politie een hoeveelheid hash, GHB en mogelijk cocaïne aan. De verdachte is na behandeling in het ziekenhuis ingesloten.

Winschoten: veel inbraken

In de afgelopen weken vinden er meerdere woninginbraken plaats in Winschoten. Soms worden op klaarlichte dag woningen bezocht, waarbij oa plasma tv schermen zijn weggenomen en bankpassen. De politie heeft afgelopen dagen nav inbraken aan de Bovenburen een buurtonderzoek ingesteld. Op grond van de serie inbraken is de politie op zoek naar mogelijke getuigen die iets opvallends hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844. Het onderzoek naar de inbraken is in volle gang.

Winschoten: alcohol

Op het Brg. Schönfeldplein heeft de politie vrijdagnacht een 27-jarige man uit Beerta aangehouden. De man reed in zijn auto en bij controle bleek dat hij teveel gedronken had. Een blaastest gaf een promillage van 1.15 promille aan. Het rijbewijs van de verdachte werd ingenomen, mede omdat hij reeds eerder een proces verhaal voor het rijden onder invloed had gehad.

In Zevenhuizen en Winschoten werden verder nog twee bestuurders aangehouden en voorzien van een boete voor het rijden onder invloed met ruim 0.5 promille. Ook zij krijgen een boete opgelegd.

Hoogezand: getuigen van ongeval gevraagd

Op woensdag 18 november omstreeks 17.00/17.30 uur werd een 16-jarige meisje uit Kolham op de Meint Veningastraat aangereden door een nog onbekend automobilist. Op het moment dat het slachtoffer de uitrit van de parkeerplaats van de supermarkt aan de M.Veningastraat passeerde kwam vanaf de parkeerplaats een blauwe personenauto rijden. De bestuurder reed vervolgens het slachtoffer omver waarbij het meisje ten val kwam en letsel aan been, schouder, arm opliep. De bestuurder hielp het slachtoffer overeind en vertrok waarbij het meisje aan haar lot werd overgelaten. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, danwel getuigen die het ongeval hebben gezien. Zij kunnen zich melden bij de politie in Hoogezand via tel. 0900-8844