Politie Gelderland-Zuid

Vechtpartij bij café

Culemborg, 21-11-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond kwart over 2 verschillende meldingen van een vechtpartij in het centrum van Culemborg. Een grote groep bezoekers van een café zouden buiten op straat staan vechten.

De politie ging met zon 15 agenten direct ernaar toe. Er liepen verschillende groepjes over straat die door de agenten uit het centrum werden gedirigeerd. Bij het café zagen de agenten glas op straat liggen en her en der fietsen. Er werd niet meer gevochten; veel mensen waren al weg, een aantal was terug het café in gegaan.

De eigenaar van het café vertelde dat er een groepje bezoekers binnenkwam waarna er met traangas werd gespoten. Het is niet duidelijk wie van de cafébezoekers dat deed. Daarop kreeg menigeen last van ademhalingsproblemen en werden de deuren opengezet zodat de bezoekers er snel uitkonden. Op straat ontstond een vechtpartij waarbij met glazen en fietsen werd gegooid en diverse klappen werden uitgedeeld.

Twee ambulances kwamen uit voorzorg ter plaatse om eventuele gewonden te controleren. Er bleek één jongeman gewond te zijn. Hij had een hoofdwond en werd doorverwezen naar de huisartsenpost. Hij wilde geen aangifte doen omdat hij niet had gezien wie er een glas naar zijn hoofd had gegooid.

De politie onderzoekt de zaak verder en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien van deze vechtpartij en de aanleiding tot de vechtpartij? Neemt u dan contact op met politieteam Buren, Culemborg via telefoonnummer 0900 8844. Uw kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.

(11)

Laatst gewijzigd 21-11-2009 10:46 | © Regio Gelderland-Zuid |