Politie Gelderland-Zuid

Beschonken bestuurders

Beuningen, Culemborg, Deil, Kesteren , 21-11-2009 o In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd omdat zij veel te veel hadden gedronken. Ook een bromfietser mocht niet meer verder rijden omdat hij teveel op had.

Beuningen invordering

Rond 2.45 uur werd een 28-jarige automobilist uit Bemmel staande gehouden voor een blaastest op de Van Heemstraweg in Beuningen. Hij bleek teveel te hebben gedronken en moest naar het politiebuerau voor ademanalyseonderzoek. Daar blies hij 670 ug/l, ruim drie keer de limiet van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook is een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.

Deil invordering

Rond 5.15 uur viel een 67-jarige man uit Deil bij een blaastest op de Provincialeweg Oost in Deil door de mand. Bij ademanalyse op het politiebureau blies hij 645 ug/l. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook is een verzoek gedaan bij het CBR om zijn rijvaardigheid te onderzoeken.

Culemborg slingerende automobilist

Op de Beatrixstraat in Culemborg zagen agenten vrijdagavond rond 19.45 uur een automobilist slingerend over de weg rijden. Uit de blaastest bleek dat de man, een 56-jarige inwoner van Culemborg, teveel had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau wees uit hoeveel: 545 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal. Ook voor hem is een verzoek gedaan bij het CBT om zijn rijvaardigheid te onderzoeken.

Kesteren bromfietser zonder helm

Op de Spoorstraat in Kesteren zagen agenten een bromfietser zonder helm rijden. Toen zij hem hierop aanspraken, lieten zij hem ook blazen. Hij blies een F, wat betekent dat hij ruim boven de toegestane hoeveelheid alcohol zat. Op het politiebureau blies hij 515 ug/l. De jongen, een 18-jarige inwoner van Dodewaard, kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er is een verzoek gedaan bij het CBR om zijn rijvaardigheid te onderzoeken.

(11)

Laatst gewijzigd 21-11-2009 11:10 | © Regio Gelderland-Zuid |