De Doelen Concertgebouw

Kenan Dogulu
VANDAAG | GROTE ZAAL | 20.15

KENAN DOGULU

EUROPESE TOUR START IN DE DOELEN


-
Europese tour van Kenan Dogulu start in de Doelen Fans van Kenan Dogulu hebben iets om naar uit te kijken. Deze populaire Turkse zanger treedt na lange tijd weer op in ons land. Hij koos Nederland als startpunt van zijn Europese tournee die dit najaar plaatsvindt. Stichting Mystiek presenteert op zaterdag 21 november
2009 het eerste concert van deze reeks in de Doelen te Rotterdam. De grote schare bewonderaars kan deze avond volop genieten van het unieke stemgeluid en de flitsende performance van Kenan Dogulu. Bekende hits en nummers van zijn nieuwste cd 'Patron' passeren de revue.

Kenan Dogulu blijkt al op vijfjarige leeftijd een muzikaal talent. Hij volgt piano-, fluit- en gitaarles en zingt in een kinderkoor. Na afronding van zijn studie aan het Kültür Koleji vertrekt hij naar Amerika, waar hij aan de universiteiten van New Hampshire en Los Angeles zijn muzikale capaciteiten verder ontplooit. Na terugkeer in Turkije hervat Kenan Dogulu zijn muziekstudie en scoort hij in 1993 zijn eerste hit 'Yapar m Bilirsin'. Hij scoort een hele reeks hits en wordt een van de bekendste zangers van Turkije. In 2006 staat hij op nummer 1 van de Turkse hitlijsten met 'Çakk d ', een compositie van popdiva/songwriter Sezen Aksu. In 2007 vertegenwoordigt hij Turkije tijdens het Eurovisie Songfestival in Helsinki. Miljoenen kijkers in Europa zijn er getuige van dat Kenan Dogulu met het nummer 'Shake It Up Sekerim' een eervolle vierde plaats verovert. Zijn populariteit wordt nog groter en de grote schare Turkse fans wordt aangevuld met een legioen niet-Turkse bewonderaars uit vele Europese landen.

Zijn jaarlijkse zomertournee door heel Turkije is tot traditie geworden en vindt ook in 2009 plaats. Hoogste tijd voor Kenan Dogulu om ook op tournee te gaan door diverse landen van Europa, te beginnen in Nederland!

-
www.stichtingmystiek.nl


---