Gemeente Utrecht

Op dit persbericht rust een embargo tot 21 november 2009 om 14.00 uur. In verband met het verrassingselement van deze gebeurtenis gelieve het embargo te respecteren.

Uitreiking jongerenlintjes 2009

Burgemeester Wolfsen reikt op zaterdag 21 november 2009 de Jongerenlintjes 2009 uit. Dit is de eerste keer dat de Jongerenlintjes, die in oktober 2008 door de gemeenteraad van Utrecht zijn ingesteld, worden uitgereikt.

Het nieuw ingestelde Jongerenlintje is een initiatief van het eerder dit jaar overleden raadslid Nicole Wigny. Voor het lintje komen kinderen van 6 tot en met 15 jaar in aanmerking. Het is bedoeld als blijk van waardering van het gemeentebestuur van Utrecht voor jongeren die zich verdienstelijk hebben gemaakt. Bijvoorbeeld als vrijwilliger of door zich op andere manieren in te zetten voor hun medemens en de maatschappij.

Een deskundige jury heeft de inzendingen beoordeeld en unaniem besloten de volgende kandidaten aan te wijzen voor de toekenning van het jongerenlintje:


- Sven Hoogeboom uit Odijk (13), voor zijn succesvolle handtekeningactie om het Kinderhartcentrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor sluiting te behoeden.


- De leden van de 'Fortgroep' voor hun acties om geld in te zamelen voor een nieuw klimfort in Speeltuin de Duizendpoot in de Daalse buurt, evenals hun inzet om anderen te stimuleren aan dit doel een financiële bijdrage te leveren. De leden van de groep zijn: Faris El Abbassi (13), Ahlam Amzourou (9), Ömer Arikan (12), Hajar Fadach (11), Meera Kanhai (10), Burak Keskin (11), Mohammed Lahrouch (12), Buse Özen (9), Badria Ihattaren (10), Romy van Zutphen (8).

De uitreiking door de burgemeester vindt plaats in de grote hal van het stadhuis van Utrecht.

Programma
14.00 uur ontvangst gasten
14.30 uur welkom door burgemeester Wolfsen
14.35 uur toespraak door Josje van der Laan, dochter Nicole Wigny 14.40 uur de burgemeester leest het juryrapport voor en reikt de jongerenlintjes uit 15.15 uur officiële gedeelte wordt afgesloten met een groepsfoto 15.30 uur afsluiting met een hapje en drankje
16.00 uur einde bijeenkomst