Ingezonden persbericht



Rotterdam, 7 juli 2009

SCHOTSE ROCKBAND BIFFY CLYRO OP ZATERDAG 21 NOVEMBER IN DE BASEMENT VAN WATT

Een uur rijden van Glasgow ligt het kleine dorpje Ayr dat één van de grootste Schotse rockbands voort heeft gebracht: Biffy Clyro. Midden jaren negentig werd de band gevormd door Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnson als verwoording van hun Nirvana en Guns n' Roses obsessie. In 1997 verhuisden de drie tieners voor hun studie naar Glasgow waar de band voornamelijk bezig was met het zoeken naar een eigen sound en het verbreden van de muzikale horizon. Inmiddels is na vier albums de sterk gevarieerde rock van de band niet meer weg te denken uit de Schotse muziekgeschiedenis.

Biffy Clyro brak in 2007 ook buiten Schotland door. Dit dankzij hun vierde album 'Puzzle' met daarop de singles 'Saturday Superhouse' en 'Living is a Problem Because Everything Dies'. Het groezelige, onzekere geluid van de eerste drie platen was een stuk sterker en volwassener. De alternatieve rock is subtieler en tegelijkertijd rijker dankzij de toevoeging van strijkers, achtergrondkoren en rake teksten. En zanger Simon Neil klinkt op z'n best met zijn rauwe stem en Schotse tongval.

De Schotten speelden al diverse keren in Nederland; samen met Bloc Party en Queens Of The Stone Age, en op Lowlands 2007. "Voor een doorgewinterde liveband als Biffy Clyro is het spelen op Lowlands een opwarmertje voor het belangrijke Reading Festival komend weekend. Ze staan zelfs wel eens in het voorprogramma van The Stones, dus de India-tent is appeltje-eitje voor ze. De doorsnee luisteraar zal vallen voor hun strakke rocksound. De geoefende luisteraar valt voor hun vaak geraffineerde arrangementen." (Menno Visser van 3VOOR12)

Momenteel leggen de rockers de laatste hand aan hun vijfde album. Deze krijgt een iets meer opbeurende ondertoon dan voorganger Puzzle. Volgens de band zelf zit er meer power achter het nieuwe materiaal. "Het vorige album kan je vergelijken met het gevoel van naar een oorlog te moeten vertrekken. Het nieuwe album is onze euforische terugkeer, waar we de overwinning op de vijand vieren" aldus frontman Simon Neil. De release staat gepland voor het najaar. Op zaterdag 21 november speelt Biffy Clyro met twee support acts in de Basement van WATT. De voorverkoop start op zaterdag 11 juli.

ZA.21.11 BIFFY CLYRO & SUPPORTS @ WATT ROTTERDAM (BASEMENT)

Deuren open 20:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 13 (excl. vvk) zijn vanaf zaterdag 11 juli 10:00 uur te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.biffyclyro.com / www.myspace.com/biffyclyro


Noot voor redacties

>>> Noot voor de redactie /