Ingezonden persbericht


Persbericht
28 september 2009

Stichting Noorderkerkconcerten presenteert:

D'Amore e Tormenti
Raquel Andueza sopraan, Jesús Fernández Baena theorbe

Barokserie
Liederen uit de vroeg-Italiaanse barok, juweeltjes van onbekende 17de eeuwse barokcantates uit Noord-Duitsland en muziek van Franse en Italiaanse componisten uit Parijs en Versailles, kortom: uiteenlopende stijlen en bezettingen komen aan bod in deze serie van drie concerten, waarin stersolisten als Raquel Andueza en Peter Kooij optreden naast jonge toptalenten als de Tsjechische sopraan Hana Blazíková en de in Nederland opgeleide Australische sopraan Elizabeth Dobbin.

za 21 november 2009, 14.00 uur, Noorderkerk Amsterdam Raquel Andueza sopraan
Jesús Fernández Baena theorbe

Een vuurspuwende vulkaan, zo wordt de Spaanse
stersopraan Raquel Andueza ook wel genoemd. Met

haar partner en theorbespeler Jesús Fernández Baena brengt zij een vroeg-Italiaans barok­programma met liederen van onder anderen Monteverdi, Merula,
Cazzati en Strozzi.
Raquel Andueza +++
Noorderkerkconcerten (NKc) ­ Marktplaats voor Muziek De Stichting Noorderkerkconcerten organiseert jaarlijks concerten in de Noorderkerk, gelegen aan de Noordermarkt, in het hartje van de Amsterdamse Jordaan. In korte tijd heeft Nkc een reputatie verworven van een podium met een veelzijdige en verrassende programmering. Kansen bieden aan jonge musici en nieuwe ensembles vormt een van de speerpunten van het beleid. De combinatie van een historisch kerkgebouw met de aangrenzende, druk bezochte Noordermarkt was bepalend voor het type concert dat hier het beste past: een kort en krachtig uur muziek, laagdrempelig, met bescheiden entreekosten, maar niet vrijblijvend van karakter en gericht op kwaliteit. Een podium met een open, toegankelijke sfeer, waar muziektalent de kans krijgt zich aan het publiek te presenteren. Al eeuwenlang is de Noordermarkt een belangrijke marktplaats in Amsterdam, waar de handelswaren via de Prinsengracht met schepen werden aangevoerd. Al even gevarieerd en zorgvuldig geselecteerd als de kleurrijke producten op de markt is het muzikale aanbod in de Noorderkerk. Sinds de komst van de wekelijkse serie zaterdagmiddagconcerten wordt de Noordermarkt met recht beschouwd als een `Marktplaats voor Muziek'. Organisator en directeur van de Noorderkerkconcerten is Jurriaan Röntgen, kleinzoon van componist Julius Röntgen.

De Barokserie is tot stand gekomen in samenwerking met de Organisatie Oude Muziek. De volgende concerten in de serie vinden plaats op 23 januari en 6 maart 2010.

Informatie, beeldmateriaal en interviews via Tia Schutrups, tel. 020-6226483 / 06-25095705, tias@xs4all.nl, www.tiaschutrups.nl, www.noorderkerkconcerten.nl






---- --