Gemeente Heerde

Spetterende openingsweek Veluvine

Op 21 november a.s. zal minister Rouvoet de officiële de openingshandeling verrichten van Veluvine. In de week erna staat Veluvine - overdag en 's avonds - bol van de activiteiten. Lezingen, concerten, workshops, optredens, films, amateurkunst, exposities Ook voor de jonge Veluvine-bezoekers is er van alles te doen. Een greep uit het programma: Op maandag 23 november is er in de grote zaal een gevarieerde en feestellijke concertavond 'Nunspeet meets Elspeet', aangeboden door de Elspeetse Fanfare/Malletband en het Nunspeets Mannenkoor. Op dinsdagavond trakteert de Veluvine Cultuur Werkgroep Theater de bevolking op een feestelijke theateravond. Op woensdagavond is er een 'Veluvine Multiculturele avond. Op donderdagavond is er een concert van het Luchtmachtorkest. Zij brengen het indrukwekkende programma 'Sound of Freedom'. Vrijdag geeft het Symphonie Orkest van de muziekschool een concert en zaterdag 28 november wordt in Veluvine de dag van de amateurkunst gehouden. De programmaweek wordt afgesloten met een slotconcert van de jubilerende (100 jaar) Nunspeetse Harmonie. Kijk voor het totaalprogramma op www.veluvinenunspeet.nl

Gratis toegangskaarten Voor sommige programmaonderdelen zijn toegangskaarten nodig. Dit staat op het totaalprogramma vermeld (zie website of het huis-aan-huis verspreide Veluvinemagazine). Deze kaarten kunnen van 16-21 november worden afgehaald bij de VVV-Nunspeet (max. 4 per persoon) en in de openingsweek bij de balie van Veluvine.

Luchtmachtorkest presenteert Sound of Freedom

Tijdens de Veluvine Openingsweek geeft het Luchtmachtorkest op 26/11 een concert met als thema 'Sound of Freedom'. Dit najaar is het 65 jaar geleden dat de bevrijding vanuit Zuid-Nederland begon. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht brengt met het programma Sound of Freedom een ode aan de vrijheid en een ode aan de bevrijders van destijds.

Het concert opent met een bevrijdingsblok. De muziek begint klein en wordt steeds meer tutti, net als de bevrijding van ons land vanaf najaar 1944. De lichtjes op het Leidse Plein mogen weer aan, we kunnen onze eigen liedjes weer zingen en de bevrijders brengen swingende big band muziek mee. De big band speelt een compilatie van Artie Shaw favorieten. Tunes als Beguine The Beguine, Frenesi en Nightmare zijn bekende tunes uit die tijd die staan voor Vrijheid en Bevrijding en daar nog steeds mee geassocieerd worden.

Verderop in het concert wordt de Tweede Wereldoorlog losgelaten en krijgt het thema vrijheid een universele benadering met songs van Sting, Nena en Paul McCartney. Om een volgende generatie helden te inspireren speelt het orkest diverse filmmuziekthema's uit onder meer Independence Day en de verfilming van The Chosen. (bijgevoegde foto van het luchtmachtorkest is vrij te gebruiken)