Kunst op avontuur; eerste presentatie in vitrine Haagse Kunstkring


art on the move / rabbit road movie eerste presentatie in de vitrine van de Haagse Kunstkring

DEN HAAG/DELFT, 20091028 -- In deze tijd van internet, camera's binnen handbereik, globalisering en wereldwijde netwerken wilde Liset van Dommelen met haar kunstwerken onderzoeken wat er voor mogelijkheden zijn om kunst wereldwijd te tonen en netwerken uit te breiden.

In 2004 begon beeldend kunstenaar Liset van Dommelen met het maken van het concept Konijnen Verbeelden Verhalen. Een visuele stamboom waarin herinneringen en familie-geschiedenis centraal staan. Om het werk op nieuwe manieren te presenteren en onder de aandacht te brengen begon zij deze zomer met ART ON THE MOVE. In deze tijd van internet, camera's binnen handbereik, globalisering en wereldwijde netwerken wilde Liset van Dommelen met haar kunstwerken onderzoeken wat er voor mogelijkheden zijn om kunst wereldwijd te tonen en netwerken uit te breiden.

De draagbare konijnen-kunstwerken vertonen zich op verrassende plekken, worden doorgegeven en vertellen hun avonturen op www.rabbitartonthemove.blogspot.com. Danseressen, fotografen, 2 studentes van de Willem de Kooning Akademie in Rotterdam en anderen maakten een dagje gebruik van een konijn. In de vitrine van de Haagse Kunstkring is een impressie te zien van het originele kunstwerk en enkele deelnemers. Meedoen aan het project kan ook.

Er zijn twee mogelijkheden: In de vitrine hangt een konijn voor het vormen van een ketting reactie. Op dit moment is er een eerste poging in Canada gaande. Daar wordt het konijn steeds doorgegeven aan anderen en wordt zo veel mogelijk beeldmateriaal, verhalen etc. achterhaald via internet. Optie twee gaat een stapje verder: een dagje op stap met het grote konijn en dat vastleggen en je ervaring in beeld of tekst toevoegen aan het project. Wie weet hangt jouw bijdrage straks ook in de vitrine of wordt je bijdrage zichtbaar op het blog.

Op 21 november tussen 16.00 en 17.00 uur is de opening van de presentatie bij de Haagse Kunst Kring Denneweg 64 Den Haag kun je het werk bekijken en verschillende deelnemers spreken.

Met een kopje wortelsoep hopen we je warm te laten lopen voor dit project.
Meer informatie bij Liset van Dommelen, tel. 015-2120441.





Ingezonden persbericht