Europese kampioenschappen karrenwedstrijd voor sledehonden


ELP, 20091106 -- Karrenwedstrijd te Grolloo in het natuurgebied van het Staatsbosbeheer; het Uteringskamp , Elp. Georganiseerd door de Nederlandse sledehondenvereniging Mushing Holland Sleddog Club.

Deze karrenwedstrijd wordt gehouden op zaterdag en zondag 21 en 22 november 2009. Het belooft een festijn te worden niet alleen voor liefhebbers van (slede)honden maar ook spectaculair om te zien, een karretje dat door 10 of 12 honden voortgetrokken wordt om met een rotgang in het rond te gaan.

Zo'n 100 sledehondenteams zijn aanwezig met zo'n 250 tot 450 rasechte sledehonden. Er zullen ook deelnemers uit de regio aan de start verschijnen, o.a. O.w.Eleveld , J.Eefting en Angela Burger. De karrenwedstrijd vind plaats op beide dagen vanaf 's morgens 9.00 uur. De honden trekken speciale karretjes die worden bestuurd door een zgn. musher. Ook kunt u zien dat er met één of twee hond(en) een wedstrijd gelopen kan worden, dit vind dan plaats met een step of zeer sportief door zelf mee te hardlopen. Zij lopen vanaf het start- en finishgebied (stake-out) een parcour door de omliggende bossen. De grootte van de teams varieert van 2 tot zo'n 12 sledehonden en het is een prachtig en uniek schouwspel om ze te zien starten en finishen.



Op het "Stake-out" terrein is er gelegenheid voor een lekkere warme kop soep of een kopje koffie. Ook zijn er stands op het gebied van honden materialen, honden voer waaronder natuurlijke honden snacks, outdoor kleding en spullen uit het poolgebied.

De volgende hondenrassen kunnen van dichtbij worden bewonderd en aan het werk worden gezien:

Alaskan Malamute, Groenland Hond, Samojeed en de Siberian Husky.

Deze rassen zijn naar mensen vriendelijk tot zeer vriendelijk van aard. Echter als roedel en met name wanneer ze gaan starten kunnen sledehonden heftig reageren wat een angstig gejank met zich mee brengt.

Op beide dagen is de toegang gratis.

Op www.mushingholland.nl kunt u meer over sledehonden en over de karrenwedstrijd te Grolloo vinden.





Ingezonden persbericht