Premiere Meneer Kaktus en de Pepernotencode


MAASSLUIS, 20091120 -- Diverse warme bakkers hebben de afgelopen week hard gewerkt om duizenden speciale Pepernoten met code te bakken voor de Nederlandse première van Meneer Kaktus en De Pepernotencode in Theater Carré te Amsterdam.

Diverse warme bakkers hebben de afgelopen week hard gewerkt om duizenden speciale Pepernoten met code te bakken voor de Nederlandse première van Meneer Kaktus en De Pepernotencode in Theater Carré te Amsterdam.

Meneer kaktus en Sinterklaas hebben het grote pepernotencode spel bedacht, een spel vol gezelligheid voor jong en oud waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Theater Carré in Amsterdam krijgt hiermee een primeur tijdens de benefiet galavoorstelling voor Stichting de Witte bedjes, zaterdag 21 november a.s.

Iedere bezoeker van het Gala krijgt een Grote Pepernoot met een letter erop en met de juiste combinatie kan de bezoeker de code kraken. Wanneer de code gekraakt is ontvangt de winnaar een mooi cadeau van Sinterklaas. De code kan ook gekraakt worden in combinatie met een cijfer van een andere bezoeker. Meneer Kaktus heeft met Sinterklaas dit nieuwe `Oudhollandse' gezelschapsspel geïntroduceerd in Nederland om jong en oud dichter bij elkaar te brengen door samen `gezellig' te spelen.

De codes worden aangegeven door prominente Nederlanders o.a. staatsecretaris van justitie Nebahat Albayrak, die daarvoor een liefdesbrief aan Meneer Kaktus schreef. Jimmy Geduld die een speciale opwachting maakt `van de andere kant van de wereld'. Paralympisch rolstoeltennisser Jelle Oosterwijk, de top fotograaf Govert de Roos, de stand-up commedian Rachid en een Mystery Guest waarvoor eerst de code moet worden gekraakt.

Tijdens de voorstelling wordt de Pepernotencode bakker van het jaar bekend gemaakt. Tevens wordt de eetbare roe uitgereikt aan een Nederlander die een belangrijke bijdrage levert om van Nederland een verdraagzamer land te maken. `Oftewel dat je het gezellig met elkaar hebt,'

Speciale voorstellingen van Meneer Kaktus en de Pepernotencode worden gegeven voor het onderwijs, met name de scholen op IJburg en ter ondersteuning van het nationaal MS Fonds tijdens de Nationale MS dag in Noordwijkerhout op
28 november a.s. De opbrengst van de verkochte pepernoten is voor het Nationaal MS Fonds.

De voorstellingen in Carré op 21 november beginnen om 11.00 uur en 14.00 uur.

Nationaal MS Fonds





Ingezonden persbericht